[Interview] Geschreven door Sascha op 2019-10-28 15:59:38

Game Freak: "Geen spijt van weglaten National Dex"

Dat het weglaten van de National Pokédex nogal voor wat oproer gezorgd heeft binnen de Pokémon-community is geen geheim. Game Freak geeft in een interview met NG247 aan dat ze geen spijt hebben van deze beslissing. Wie zich veel bezighoudt met Pokémon heeft mogelijk een behoorlijke verzameling aan digitale monsters door de jaren heen verkregen. Deze kon je altijd overdragen naar de nieuwe versies door middel van ruilen of via de Pokémon Bank. Met Pokémon Sword & Shield komt hier echter een einde gezien de National Pokédex niet aanwezig is. Dit heeft voor heel wat kritiek op Game Freak gezorgd. In een Interview met VG247 benadrukt Junichi Masuda, producent van Pokémon Sword & Shield, dat het team geen spijt heeft van hun beslissing om de National Pokédex te schrappen. Hij geeft nogmaals aan dat Game Freak’s focus ligt op het creëren van een “rijkere ervaring” voor spelers. Masuda geeft ook aan dat Pokémon Home de niche zal vullen voor de fans die alsnog met iedere Pokémon in contact willen komen. Junichi Masuda over de National Pokédex (Vertaald):

VG247: Laten we het hebben over het hete hangijzer. Tijdens de E3 kondigden jullie aan wat jullie gaan doen met de Pokédex in deze games, namelijk het niet hebben van een volledige National Pokédex. Daar kwam nogal wat reactie op. Jullie gaan natuurlijk doen wat jullie doen met deze games, heeft de reactie jullie echter aan het denken gezet? Denken jullie nog steeds dat dit absoluut de enige manier is in de toekomst?

Junichi Masuda: Het is niet zo dat dat het ons heeft laten heroverwegen, per se. Waar wij altijd naar kijken met betrekking tot de toekomst is het maken van een zo interessant mogelijke game met een plezierige en rijke ervaring voor de fans.

Als wij bijvoorbeeld nieuwe aanvallen en vaardigheden toevoegen creëren wij een diepgaandere ervaring voor iedereen om van te genieten. Deze keer kunnen wij mensen ook een hechtere band met de Pokémon in de game bieden, iets waarvan wij denken dat het erg belangrijk is. Dus wij hebben zeker – Wij hebben geen spijt van onze beslissing. 

Wat betreft het hebben van Pokémon die jij in vorige games had, daar komt Pokémon Home voor – dat is een plek waar iedereen zijn Pokémon uit voorgaande spellen kan verzamelen en er op een nieuwe manier mee kan spelen.
Wat vind jij hiervan? Stoort het je dat er geen National Pokédex is, of ben je het ermee eens dat de diepgang en overige speelervaring zwaarder wegen? Pokémon Sword & Shield is vanaf 15 november speelbaar.

Gekoppelde games

Pokémon Shield (Nintendo Switch)

Pokémon Sword (Nintendo Switch)