[Nieuws] Geschreven door Erik op 2020-01-16 12:27:55

Breath of the Wild-lookalike Genshin Impact aangekondigd voor Nintendo Switch

Krijgt The Legend of Zelda: Breath of the Wild er een concurrent bij? Uitgever miHoYo laat weten dat open wereld-game Genshin Impact naar de Nintendo Switch komt! Er is nog geen releasedatum vrijgegeven. Ook is het nog niet bekend of de titel naar het westen komt. Wél is er alvast een trailer!

Open wereld Genshin Impact is een action-adventure die zich afspeelt in een open wereld, genaamd Teyvat. Deze kun je vrij ontdekken door erin rond te struinen, maar ook door te zweven of over bergen te beklimmen. Ondertussen kom je natuurlijk het nodige vijandelijke gespuis tegen, die je koelbloedig de das om kunt doen met een divers scala aan wapens, waaronder een pijl-en-boog. Jij speelt als een avonturier met een onbekend verleden, die op zoek is naar een verloren familielid. De held is voorzien van een magisch juweel genaamd Vision, wat haar of hem controle geeft over een bepaald element. Tijdens je reis kom je vele personages tegen, elk met hun unieke vaardigheden. Uiteindelijk kun je dertig verschillende karakters onder je hoede nemen.

Controverse Het spel is gebaseerd op een gelijknamige manga. Qua spelverloop en visuele stijl kent het echter veel gelijkenissen met Nintendo's The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Iets dat bij sommige fans in het verkeerde keelgat schoot, toen de game voor de Playstation 4 werd aangekondigd.

Gekoppelde games

Genshin Impact (Nintendo Switch)