[Nieuws] Geschreven door Ricardo op 2020-01-31 10:54:30

Nintendo legt focus op het langer speelbaar maken van haar games na release

DLC is en blijft een belangrijk onderdeel van Nintendo's strategie.

Tijdens een financiële bijeenkomst heeft Nintendo's president, Shuntaro Furukawa, gesproken over het aanbieden van extra content voor games die reeds zijn gelanceerd. De laatste jaren hebben we dit al steeds vaker gezien. Denk bijvoorbeeld aan het voortdurend toevoegen van gratis content aan Splatoon (2), de seizoenspass van Fire Emblem: Three Houses, of die van Super Smash Bros. Ultimate. Dergelijke content, gericht op het verlengen van de speelduur van bestaande games, blijft ook in de toekomst een focuspunt voor Nintendo. Furukawa zei hierover het volgende (vertaald):
"We zijn ook gefocust op initiatieven waardoor consumenten reeds gelanceerde software blijven spelen. Zoals eerder al aangekondigd plannen we om de in-game content van Pokémon Sword en Pokémon Shield te updaten, en nieuwe content toe te voegen. En zoals eerder genoemd, hebben we besloten om nog meer extra vechters te maken voor Super Smash Bros. Ultimate."
Daarnaast blijft Nintendo ook gericht op het bieden van volledig nieuwe software (vertaald):
"We ontwikkelen veel nieuwe titels voor Nintendo Switch naast de titels die we al hebben aangekondigd. Nieuwe titels worden voortdurend uitgebracht in de toekomst, en niet alleen Nintendo-titels, maar ook titels in verschillende genres, waaronder indie-titels van andere software uitgevers."

Gekoppelde games

Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)

Pokémon Shield (Nintendo Switch)

Pokémon Sword (Nintendo Switch)