[Nieuws] Geschreven door Erik op 2020-02-04 12:08:08

PlatinumGames kondigt The Wonderful 101: Remastered aan

Het hoge woord is eruit: The Wonderful 101 maakt zijn comeback op de Nintendo Switch! In de vorm van The Wonderful 101: Remastered wil PlatinumGames de Wii U-titel nieuw leven inblazen. Hiervoor is een Kickstarter in het leven geroepen, die op het moment van schrijven al meer dan €900.000,- opgehaald. Dat is bijna twintig keer zoveel als het oorspronkelijke doel van €45.105. Dit bedrag zorgt ervoor dat de game naar de Nintendo Switch komt, alsmede naar PC (Steam) en PlayStation 4. Ook krijgt het spel hierdoor een Time Attack-modus, speciaal voor speedrunners. Ter ere van deze aankondiging komt PlatinumGames met een verse trailer. The Wonderful 101: Remastered ligt naar alle waarschijnlijkheid in november 2020 in de winkelschappen.

Ontdek The Wonderful 101: Remastered The Wonderful 101 is een action-adventure, die oorspronkelijk in 2013 op de Wii U verscheen. Jij speelt als de Wonderful Ones, helden die de handen ineens slaan om de aarde te beschermen. Iets dat broodnodig is als het vredige Blossom City opeens door kwaadaardige aliens wordt aangevallen. Je stuurt helden als Wonder-Red, Wonder-Blue en vele andere tegelijk aan om dat buitenaardse gespuis een kopje kleiner te maken! De Remastered-versie kent een aantal extra's bovenop het origineel, mits de doelen op Kickstarter worden bereikt. Zo is er op dit moment al een Time Attack-speelstand gebacked, welke je als een waar speedrunner door het spel laat snellen. Ook komt er bij 1.5 miljoen dollar (ongeveer 1.36 miljoen euro) een nieuw 2D-avontuur bij genaamd Lukja's First Mission, waarin je speelt als een jonge held. Op de Kickstarter-pagina is meer informatie over The Wonderful 101: Remastered te vinden. Hier vind je ook alle opties om het spel zelf te steunen.

Geruchten Sinds de release van de Nintendo Switch, gonsde het van de geruchten dat The Wonderful 101 opnieuw zou uitkomen. De geruchtenmolen draaide vooral door PlatinumGames zelf. Al in 2017 deelden ze artwork waarop de Wonderful Ones op de Nintendo Switch speelden. Het vuur wakkerde een paar dagen geleden pas écht aan, dankzij een bijzondere photobomb vol hints.

Gekoppelde games

The Wonderful 101: Remastered (Nintendo Switch)