[Interview] Geschreven door Kitty op 2020-03-21 13:34:35

Producers hopen dat Animal Crossing in deze tijd voor ontspanning kan zorgen

Producers van Animal Crossing: New Horizons bespreken hun gedachtes over de release van de game in de huidige omstandigheden. Steeds meer game-ontwikkelaars bieden manieren aan om het makkelijker of goedkoper te maken om hun games te spelen tijdens quarantaines. Animal Crossing-producer Hisashi Nogami vertelde in een interview met Verge dat hij hoopt dat Animal Crossing in deze tijd voor ontspanning kan zorgen (vertaald):


We hebben de release al een hele tijd op de planning staan, dus het is erg jammer dat het nu samenvalt met wat er momenteel aan de hand is in de wereld. Ik ben erg ontmoedigd en verdrietig over de gebeurtenissen over de hele wereld. Gezien de timing hopen we dat Animal Crossing een ontsnapping kan bieden, zodat spelers zich kunnen vermaken in deze moeilijke tijd. 
Animal Crossing: New Horizons director Aya Kyogoku voegde er nog aan toe dat het fijn is dat de release wereldwijd gelijktijdig heeft plaatsgevonden (vertaald):

Het is het soort game dat je wilt spelen met andere mensen, en waar je over wilt praten, je ervaring wilt delen met je vrienden en familie. Dus ik denk dat een globaal gelijktijdige release een hele goede aanpak is voor deze franchise. 

Gekoppelde games

Animal Crossing: New Horizons (Nintendo Switch)