[Nieuws] Geschreven door Erik op 2020-03-24 11:12:09

Animal Crossing: New Horizons verpulvert verkooprecords in Japan en UK

En dan moet Amerika nog komen. Animal Crossing doet bizar goede zaken. 4Gamer meldt bijvoorbeeld dat New Horizons het grootste openingsweekend ooit had in Japan had voor een Nintendo Switch-titel. Beter dan Super Smash Bros. Ultimate en zelfs beter dan Pokémon Sword en Pokémon Shield tezamen. Deze games verkochten respectievelijk 1,2 en 1,3 miljoen exemplaren in één week. Helaas moeten we nog even wachten op de definitieve verkoopcijfers uit Japan.

Iedere andere Animal Crossing voorbij Door naar het Verenigd Koninkrijk. Animal Crossing: New Horizons wist daar - houd je vast - meer te verkopen dan elke voorgaande game uit de franchise gecombineerd. Spin-offs als Happy Home Designer zijn hierin meegerekend. GamesIndustry voegde hieraan toe dat de openingsweek 3.5 keer meer is dan die van New Leaf. Hiermee pakte het de eerste plaats in de verkooplijst, nog boven de openingsweek van multiplatformgame DOOM Eternal. Als je Pokémon Sword & Shield als afzonderlijke games ziet, had New Horizons zelfs de beste openingsweek voor een Nintendo Switch-titel in het Verenigd Koninkrijk. Kleine noot: eShop-verkopen zijn hierin niet meegerekend, dus de uiteindelijke cijfers liggen waarschijnlijk nóg hoger. In totaal zijn er meer dan 475.000 fysieke spellen verkocht in het Verenigd Koninkrijk gedurende de afgelopen zeven dagen.
Spelverkopen Verenigd Koninkrijk (16 - 21 maart 2020)

(-)    1	Animal Crossing: New Horizons
(-)	2	Doom: Eternal
(4)	3	Call of Duty: Modern Warfare
(5)	4	FIFA 20
(2) 	5	Mario Kart 8: Deluxe
(6)	6	Grand Theft Auto 5
(12)	7	Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
(14)	8	Forza Horizon 4
(24)	9	Crash Team Racing: Nitro-Fueled
(14)	10	Red Dead Redemption 2
Animal Crossing verscheen op 20 maart 2020 voor de Nintendo Switch. Vandaag kwam naar buiten dat additionele content mogelijk uitgesteld wordt door het coronavirus.

Gekoppelde games

Animal Crossing: New Horizons (Nintendo Switch)