[Nieuws] Geschreven door Mink op 2020-04-14 18:55:00

Bravely Default-producer betuigt spijt wegens Bravely Second dat fans teleur stelde

De producer van Bravely Default heeft aangegeven spijt te hebben van Bravely Second voor de Nintendo 3DS. Bravely Default II is niet de tweede game in de reeks; die eer gaat naar Bravely Second voor de Nintendo 3DS. De critici vonden dit spel zeer goed, aangezien hij gemiddeld een 8,1 kreeg. Wij gaven het spel zelfs een zeer nette 8,9 in onze review. Producer Tomoya Asano gaf in een interview met Famitsu aan dat hij niet tevreden terug kijkt naar Bravely Second: End Layer. Zo begon hij het interview met zijn excuses aan te bieden aan de fans. Dat zij terecht teleurgesteld waren omdat Bravely Second niet aan de verwachtingen voldaan heeft (vertaald):

'Voordat ik meer over Bravely Default II zeg, wil ik me verontschuldigen naar de fans over Bravely Second. Er waren onderdelen uit deze game die niet aan de verwachtingen voldaan hebben. Het ontwikkelingsteam heeft zeer veel gereflecteerd aan de hand van de problemen in Bravely Second en dat is terug te zien in al onze opvolgende projecten.'
Later wist Tomoya Asano te melden dat de toekomst van de serie er na Bravely Second zeer grim uitzag. Vandaar dat de focus werd verlegd naar Project Octopath Traveler. Dankzij het gigantische succes van de mobiele game, Bravely Default: Fairy’s Effect, werd Square Enix toch zeer enthousiast om nog een deel te maken. Bravely Default II moet voor het einde van dit jaar verschijnen voor de Nintendo Switch.

Gekoppelde games

Bravely Second: End Layer (Nintendo 3DS)

Bravely Default II (Nintendo Switch)