[Media] Geschreven door Martijn op 2020-06-22 17:22:55

Volgende vechter in Super Smash Bros. Ultimate is Min Min uit ARMS!

Spring Man? Twintelle? Helix? Dr. Coyle? Ze zijn het allemaal niet geworden! Vandaag is bekend gemaakt wie uit ARMS wél het voorrecht heeft gekregen om mee te vechten in Super Smash Bros. Ultimate. In maart werd bekendgemaakt dat de eerstvolgende vechter voor Super Smash Bros. Ultimate uit ARMS afkomstig is. Lange tijd was het gissen om welk personage het zou gaan. Vandaag maakte director Masahiro Sakurai via een livestream bekend, dat Min Min de eer krijgt mee te vechten in Super Smash Bros. Ultimate! Daarmee is zij de eerste vechter van het tweede DLC Fighter's Pass.

Bij Sakurai thuis Vandaag, op 22 juni 2020 om 16:00 uur, verliep de stream een beetje anders wegens het heersende Coronavirus. Sakurai presenteerde deze vanuit zijn eigen huis, waarmee hij waarschijnlijk de eerste Nintendo-ontwikkelaar is die op deze manier een kijkje in zijn privéleven geeft. Zo heeft hij twee grote televisies staan, zodat hij ook tv kan kijken terwijl hij videogames speelt of tegelijkertijd competitief kan gamen met vrienden. Vervolgens ging Sakurai verder in op Min Min, de keuze voor haar en hoe zij in Super Smash Bros. speelt. Net als alle andere DLC-vechters krijgt Min Min haar eigen stage. De keuze is gevallen op Spring Stadium. Zoals je kunt vermoeden bevat dit level een aantal opverende platformen om je gevechten te beïnvloeden. Oppassen dat je niet tegen het plafond stuitert dus! Dit level wordt geleverd met 18 muzieknummers, wat daarmee het grootste deel van de ARMS soundtrack omvat.

Min Min én meer Naast Min Min krijgt Super Smash Bros. Ultimate ook een aantal nieuwe Mii-kostuums. Het omvat Callie en Marie uit Splatoon, Heihachi uit Tekken, Ninjara uit ARMS en Vaultboy uit Fallout. Ook zullen bepaalde Spirit-gevechten worden geactualiseerd, als je bepaalde Mii-kostuums via de Nintendo eShop hebt gekocht. Zo vecht je voortaan bijvoorbeeld tegen de Mii van Cuphead als je tegen zijn Spirit vecht, in plaats van tegen Mega Man die tot nu toe dan bevochten werd. Alle vechters uit het standaardspel zijn intussen als Amiibo uitgebracht. Sakurai liet de prototypes zien voor Amiibo van Joker en Hero uit Dragon Quest, wat betekent dat Nintendo de productie van nieuwe Amiibo vooralsnog voortzet voor de DLC-vechters. Deze nieuwe Amiibo worden verwacht in de herfst van 2020.

Min Min, Spring Stadium en de nieuwe Mii-kostuums zijn verkrijgbaar vanaf 29 juni 2020. We hoeven dus niet al te lang te wachten op de nieuwe DLC! Mii-kostuums kosten €0,80, terwijl je voor Min Min en Spring Stadium los €5,99 betaald. Je kunt deze afzonderlijk kopen, maar Min Min en haar stage zijn uiteraard ook onderdeel van het tweede Fighter's Pass (€29,99). Het is nog onbekend wie de volgende vechters voor Super Smash Bros. Ultimate zijn, maar er volgen er nog vijf. Super Smash Bros. Ultimate is verkrijgbaar sinds 7 december 2018. Hieronder kun je de hele presentatie van vandaag terugkijken:

Gekoppelde games

ARMS (Nintendo Switch)

Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)