[Nieuws] Geschreven door Mitch op 2020-07-18 08:46:06

Producer Paper Mario: 'niet langer mogelijk om originele personages te maken'

Kensuke Tanabe vertelt voorzichtig over waarom de Paper Mario-serie een andere kant op is geslagen dan veel fans graag zien. Dat fans over sommige aspecten van de moderne Paper Mario-serie niet te spreken zijn, is geen geheim. Tijdens een interview over het nieuwste deel, The Origami King, doet producer Kensuke Tanabe een boekje open over waarom de serie geen nieuwe Mario-personages meer toevoegt aan het universum. Tanabe: (vertaald)

“Sinds Paper Mario: Sticker Star is het niet langer mogelijk om Mario-personages te wijzigen of om originele personages te maken, gebaseerd op andere personages binnen het Mario-universum. Dat betekent dat als we geen Mario-personages gebruiken voor bazen, we originele personages moeten maken met ontwerpen die helemaal geen betrekking hebben op het Mario-universum, zoals we hebben gedaan met Olly en de bazen gebaseerd op kantoorartikelen.”
Het is volgens Tanabe dus niet langer mogelijk om bestaande Mario-personages te wijzigen of nieuwe te maken. Ook staat de nieuwe bad guy Olly los van het Mario-universum. Het klinkt dus alsof er van bovenaf een soort regels opgelegd zijn waar Tanabe en zijn team zich aan dienen te houden. Het hele interview, waarin ook andere aspecten van de serie aan bod komen, is hier te lezen.

Gekoppelde games

Paper Mario: The Origami King (Nintendo Switch)