[Nieuws] Geschreven door Kitty op 2020-07-29 16:08:19

JRPG Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes haalt Kickstarter-doel binnen twee uur

De nog te ontwikkelen game JRPG Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes heeft het Kickstarter-doel binnen twee uur gehaald. De game zal nu ook op consoles verschijnen. Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes wordt een JRPG van onder anderen Yoshitaka Murayama (Suikoden I&II) en Junko Kawano (Suikoden I&IV). De game biedt een traditioneel 6-character gevechtssysteem met 2D sprites en mooie 3D-achtergronden. Er is ondertussen €1,8 miljoen opgehaald van de gevraagde €500.000. Op de Kickstarter-site is te lezen (vertaald):

Het verhaal begint in Allraan, een continent waar veel landen liggen met diverse culturen en waarden. Door middel van het zwaard, en door middel van magische objecten die bekend staan als "rune-lenzen", is de geschiedenis van het land gevormd door de allianties en vijandigheden van de mensen, beestmensen, elfen, en woestijnmensen die er wonen. Het Galden Empire heeft andere naties uitgedund en een technologie ontdekt die de magie van de runenlens versterkt. Nu zoekt het Empire het continent af naar een artefact dat hun macht nog verder zal uitbreiden. Het is op zo'n expeditie dat Seign Kesling, een jonge en begaafde keizerlijke officier, en Nowa, een jongen uit een afgelegen dorp, elkaar ontmoeten en vrienden worden. Een speling van het lot zal hen echter spoedig in de oorlogsvuren meeslepen en hen beiden dwingen om alles wat zij geloven dat juist en waar is, opnieuw te onderzoeken. 
Het team hoopt de game uit te kunnen brengen op een volgende console van Nintendo. Ze leggen uit dat, zoals met de meeste crowdfunded games, het te duur is om de game ook te maken op de Nintendo Switch. Dit is omdat er zoveel verschil zit in de hardware dat het bijna betekent dat ze twee verschillende games moeten maken. Mocht er in de komende ~2 jaar geen nieuwe Nintendo-console aangekondigd worden, dan gaat het team alsnog proberen de texture changes en code rewrites te doen. Mocht dat niet lukken, dan krijgen backers die voor Nintendo-consoles doneerden, hun geld terug.

Gekoppelde games

Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes (Nintendo Switch)