[Nieuws] Geschreven door Dyon op 2020-08-25 07:11:06

Bloomberg: "Nieuwe Nintendo Switch mét toptitels komt in 2021"

Zou dit de relatief rustige periode verklaren? Nintendo zou van plan zijn om volgend jaar een verbeterde versie van de Nintendo Switch te lanceren, met daarnaast een scala aan nieuwe titels. Dit doen ze om concurrentie te bieden aan de nieuwe consoles van Sony en Microsoft. Dat meldt het Amerikaanse Bloomberg op basis van ingewijden. Het is overigens niet de eerste keer dat er geruchten opduiken over een nieuwe Nintendo Switch. Hoewel er niks officieel bekend is over de specificaties, schrijft Bloomberg dat Nintendo onder andere kijkt naar het implementeren van een 4K-resolutie en meer rekenkracht voor de console. Daarnaast vertellen de bronnen aan Bloomberg - die graag anoniem willen blijven - dat samen met de release er diverse first- en third-party titels alszijnde "launchtitels" bij de console zullen worden gelanceerd. Deze titels zouden zowel voor casual als hardcore-gamers bedoeld zijn. Dit verklaart ook de relatief rustige periode van Nintendo momenteel.

De waarde van Nintendo's aandelen zit ná de coronauitbraak enorm in de lift.

Bloomberg verwacht dat de console op zijn vroegst pas begin 2021 in de fabrieken wordt samengesteld; waardoor een release ook in dat jaar pas plaats zal vinden. Eerder dit jaar repte Nintendo's CEO Shuntaro Furukawa al over het verlengen van de levensduur van de Nintendo Switch. (vertaald):
"Onze huidige gameconsole, de Nintendo Switch, is het vierde levensjaar ingegaan, maar het momentum van de console neemt toe. Wij denken dat er twee factoren voor verantwoordelijk zijn. Ten eerste is er het bestaan van twee hardwareconfiguraties met verschillende kenmerken, namelijk de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite. Ten tweede is het feit dat de bronnen voor ontwikkeling van Nintendo zich concentreren op het ontwikkelen van content voor één platform, de Nintendo Switch. Wij willen de levenscyclus van de Nintendo Switch verlengen en deze voordelen maximaliseren."
Volgens Bloomberg moet de verbeterde Nintendo Switch in 2021 in de winkels komen. Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de comments.