[Special] Geschreven door Erik op 2020-08-31 08:00:00

Nieuwe releases september 2020: komkommertijd in gameland

De zomervakantie is voorbij. Dat betekent dat de komkommertijd ook over is. Toch? Maar waar we vorig jaar in september Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, Spyro Reignited Trilogy, Daemon X Machina en zelfs The Legend of Zelda: Link’s Awakening kregen, is het dit jaar verdacht stil. Sterker nog: er staat helemaal niets van Nintendo gepland deze maand. Toch gaat Erik moedig door de al bevestigde releases heen en kijkt of er toch nog wat goud blinkt in september 2020. Ary and the Secret of Seasons 1 september - Nintendo Switch (€39,99) Ary and the Secret of Seasons voelt heerlijk onbezonnen aan, met haar Disney-achtige graphics en die kleurrijke wereld. Aan de jonge Ary de taak om de verstoorde seizoenen in haar wereld weer recht te trekken, en aan jou de taak om dit uit te voeren. Verwacht naast een hoop seizoenspuzzels, een hoop actievolle segmenten met vele vijanden en eindbazen. Vorig jaar konden wij Ary and the Secret of Seasons al spelen. Mijn collega Neslihan omschreef het als een “klein, luchthartig avontuur” tijdens haar speelsessie op de Gamescom. Maak je op voor een aangenaam tussendoortje!

Hier zie je het contrast tussen seizoenen mooi in actie.

Adventures of Pip 10 september – Nintendo Switch eShop (€8,50) Is het echt alweer vier jaar geleden? Wauw. Maar inderdaad, in januari 2016 recenseerde ik Adventures of Pip voor de Wii U eShop. Precies de reden dat ik deze platformer in de lijst zet. In dit spelletje speel je als Pip. Pip heeft een bijzondere kracht: hij kan van vorm veranderen! Van een pixel, tot een 8- of zelfs 16-bits figuurtje. Elk van deze vormen komt natuurlijk weer met hun eigen speciale kracht. Het eindproduct brengt je niet op je puntje van je stoel, maar is desalniettemin alleraardigst!

Alleen in je minst pixelige vorm kun je een zwaard ter hand nemen!

RPG Maker MV 11 september – Nintendo Switch (€49,99) Heb je er ooit van gedroomd om je eigen rollenspel te maken? RPG Maker MV laat deze droom in vervulling gaan! De game is ondertussen alweer twee jaar geleden aangekondigd door NIS America, maar het moment van release is eindelijk daar. Een overzichtelijk gereedschapssysteem stelt je in staat om protagonisten te bedenken, een koddig 16-bits landschap te ontwerpen en jouw eigen verhaal te ontvouwen. Kortom, het geeft je een simpele tools om een rollenspel te maken – zonder dat je daarvoor programmeerkennis nodig hebt!

Krijg jij al nostalgische gevoelens bij het zien van deze graphics?

Unrailed! 23 september – Nintendo Switch eShop Unrailed! lijkt best wel een bijzonder spelletje te worden (check hier een trailer). Op het eerste gezicht oogt het als een soort mix tussen Minecraft en Train Simulator - en dat is niet zonder reden. In deze co-op-game bouw je namelijk samen met vrienden een treinspoor door een woeste wereld. De twist? Je moet eerst grondstoffen verzamelen om het überhaupt neer te kunnen leggen! Koppel dit aan gevaarlijke vulkaanlandschappen, twee speler-races en andere gekkigheden, en je heb ingrediënten voor een alleraardigst avondje gamen!

Volgens mij gaat deze game ontzettend profiteren van de handheldstijl!

Going Under 24 september – Nintendo Switch eShop (€19,99) Het concept achter roguelikes (of roguelites) is natuurlijk briljant. Een willekeurige wereld, vol met willekeurige wapens, vijanden en power-ups. Een slim onderliggend systeem waardoor je toch telkens een beetje gevoel van progressie voelt. Het fijne gevoel van macht als je eindelijk zo’n uitstekende ‘run’ weet te boeken… Alleen dit is al een reden om de satirische roguelite Going Under op deze lijst te zetten. In deze game speel je als stagiair in de altijd gevaarlijke wereld van gefaalde startups. Het kleurrijke stijltje en de knotsgekke opzet beloven een hoop, maar tegelijkertijd ben ik stiekem een beetje bang dat het wat té Amerikaans gaat worden. Eind deze maand gaan we het zien!

Going Under wordt uitgegeven door Team17, de publisher die groot is geworden door PC-hit Worms.

En verder? Untitled Goose Game krijgt in een nieuwe update op 23 september bezoek van een tweede gans en bijbehorende co-op-functie.. Ook liefhebbers van worstelen worden op hun wenken bediend, met de verschijning van WWE 2K Battlegrounds. Fan van Avicii en ritmespellen? Wie weet gooit AVICII Invector Encore Edition hoge ogen! Helaas moet ik concluderen dat de komkommertijd in september nog even lijkt aan te houden. Om op een positieve noot te eindigen: op 13 september is de 35e verjaardag van Super Mario. Wie weet gooit Nintendo er voor die tijd tóch nog een verrassingsaankondiging uit!

Gekoppelde games

RPG Maker MV (Nintendo Switch)

Ary and the Secret of Seasons (Nintendo Switch eShop)