[Review] Geschreven door Gebruiker 3182 op 2004-07-08 15:59:49

Mario vs. Donkey Kong Review

Nintendo heeft met dit spel een poging gedaan om een soort Donkey Kong uit de arcade hallen van vroeger te creëren. Dit is dan ook goed gelukt. Ook al mis je het old-school gevoel in Mario vs. Donkey, het blijft een hele goede game met veel nieuwe en verfrissende ideeën. Je zal morgen kunnen genieten van dit nieuw Donkey Kong avontuur. Het verhaal Donkey Kong is lekker aan het chillen voor de TV en eet daarbij een paar bananen. Hij zapt een beetje rond en ziet opeens een reclame van de nieuwe Mini Mario Toy. Donkey Kong wil er meteen één halen en gaat naar de dichtstbijzijnde speelgoed winkel. Eenmaal aangekomen ziet DK dat ze allemaal zijn uitverkocht en ziet aan de overkant de fabriek staan voor Mini Mario Toys. DK stormt de fabriek binnen en jaagt iedereen weg en steelt alle Mini Mario’s. Toen DK uit het gebouw rende zag Mario dat hij alle Mini Mario’s had gestolen en Mario gaat hem achterna om ze allemaal weer terug te halen. Nu neem jij het over… Het doel van het spel Het doel van het spel is om uit elk level een Mini Mario te halen. Het spel heeft 6 werelden met daarin 8 levels waarvan 1 level je alle Mini Mario’s terug moet doen in een doos en nog een 1 level waar je tegen DK moet vechten wat eigenlijk niet zoveel voorstelt. Je krijgt elk level een nieuw trucje om te doen zoals in touwen klimmen. Je gaat door de meeste levels heen door op bepaalde knoppen te drukken die nieuwe vloeren activeren en andere uitschakelen. Het klinkt vrij makkelijk maar je bent ook nog afhankelijk van je levens, die zijn natuurlijk beperkt, wees zuinig met je levens, in het begin denk je dat het niet zoveel uitmaakt maar hoe verder je komt hoe moeilijker het wordt en dan kan je gemakkelijk wel is af gaan. Ook zitten er in bepaalde levels vijanden die je alleen kan doden door de hamer te gebruiken die ook eigenlijk niet altijd beschikbaar is in elk level. Eigenlijk heeft het spel veel dingen met Mario en Donkey Kong uit arcade hallen te maken. Maar omdat het doel van het spel verschilt met de oude versie blijft het boeien. De moves Je hebt verschillende moves zoals op je handen staan en daarna springen zodat je hoger kan springen. Ook dingen zoals in touwen klimmen en op bepaalde vijanden staan zodat je over bijv stekels kan gaan, in ieder geval genoeg moves om het boeiend te houden, dat mag ook wel omdat het een erg moeilijk spel is.

Werelden, Graphics, Sound en Conclusie

De werelden De levels zijn eigenlijk vrij klein. Je moet in elk level en sleutel vinden waarmee je verder kan naar het 2de gedeelte van het level waar de Mini Mario Toy zich begeeft. Elke wereld heeft een ander thema zoals de Mario Toy Company en Fire Mountain. In totaal zitten er 48 levels in dit spel die niet makkelijk zijn te halen plus nog wat verborgen extra modes die ik nog niet zal verklappen. Graphics en Sound Niks bijzonders aan graphics met dit spel, lekker simpel en niks verrassends. Geen blokjes te zien in dit spel. Sound is ook wel oké, simpele deuntjes die niet zoals veel mario deuntjes rechtstreeks uit andere Mario games worden geropt. Alles is lekker simpel gehouden aan graphics en sound, dit komt denk ik omdat Nintendo weer het gevoel wou creëren van de oude Donkey Kong van uit de arcade kasten waarmee Nintendo in de games markt is gekomen. Je kan goed merken dat er minder aandacht eraan is besteed dan aan de gameplay. Conclusie Dit is een erg vermakelijk spel en zeker een aanrader om te halen. De moeilijkheids graad is aan de hoge kant als je verder in het spel zit, in het begin lijkt het nogal makkelijk. Doordat je bij elk level een nieuwe move leert blijft het aantrekkelijk om door te spelen, het is niet zo dat je veel dezelfde dingen moet doen ook al lijken de werelden erg veel op elkaar.

[url="http://www.m-gaming.nl/files/mariodk005.jpg"][img]http://www.m-gaming.nl/files/mariodk005.jpg height="120" width="180" border="0"[/img][/url] [url="http://www.m-gaming.nl/files/mariodk006.jpg"][img]http://www.m-gaming.nl/files/mariodk006.jpg height="120" width="180" border="0"[/img][/url] [url="http://www.m-gaming.nl/files/mariodk007.jpg"][img]http://www.m-gaming.nl/files/mariodk007.jpg height="120" width="180" border="0"[/img][/url] [url="http://www.m-gaming.nl/files/mariodk008.jpg"][img]http://www.m-gaming.nl/files/mariodk008.jpg height="120" width="180" border="0"[/img][/url] [url="http://www.m-gaming.nl/files/mariodk009.jpg"][img]http://www.m-gaming.nl/files/mariodk009.jpg height="120" width="180" border="0"[/img][/url] [url="http://www.m-gaming.nl/files/mariodk010.jpg"][img]http://www.m-gaming.nl/files/mariodk010.jpg height="120" width="180" border="0"[/img][/url] [i]Klik om te vergroten

N1 Score: 7.5

+

-

Gekoppelde games

Mario vs. Donkey Kong (Game Boy Advance)