[Special] Geschreven door Erik op 2020-10-01 14:30:00

Nieuwe releases oktober 2020: Real-life Mario Kart en Pikmin 3 Deluxe

Na een relatief rustige maand zijn we inmiddels in oktober aanbeland. De dagen worden korten en guurder, maar de games doorgaans beter. Ook dit jaar, want oktober kent verrassend veel grote releases. Nintendo trapt de maand af met Super Mario Bros. 35, EA dropt de nieuwste FIFA en The Jackbox Party Pack 7 wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van vele chill-avondjes. En ohja, onze Pikmin zijn er ook nog! Dit zijn de meest opvallende releases van oktober 2020. Super Mario Bros. 35 1 oktober – Nintendo Switch eShop (Gratis voor NSO-leden) Na Tetris 99 komt… Super Mario Bros. met 35 spelers? Jawel, ter ere van de vijfendertigste verjaardag van onze besnorde loodgieter, laat Nintendo ons gezellig met z’n allen tegelijk de game spelen waarmee het allemaal begon. Je bent echter niet zomaar aan het platformen, oh nee: elke vijand die je verslaat, stuur je naar je tegenstander! Dus pas op: voor je het weet kleurt je level van de Koopa’s en de Goomba’s. Gelukkig kun je via de voorwerp-roulette jezelf een willekeurig hulpmiddel geven. Weet jij als laatste over te blijven?

[/align] Remothered: Broken Porcelain 20 oktober - Nintendo Switch eShop (€?) De maand oktober kan natuurlijk niet zonder een potje griezelen. Gelukkig lijkt Remothered: Broken Porcelain deze behoefte naargeestig te vervullen. In dit horroravontuur speel je als Jennifer, een tiener die werkt bij de Ashmann Inn. Een uiterst sinistere locatie, die natuurlijk een aantal uiterst sinistere geheimen en gevaren herbergt. Aan jou om deze geheimen te ontdekken, en deze gevaren te vermijden. Kun jij levend ontsnappen?

Wie houdt er nou niet van naargeestige landhuizen?

Pikmin 3 Deluxe 30 oktober - Nintendo Switch (€59,95) Op 5 augustus was de kogel eindelijk door de kerk: Pikmin 3 komt naar de Nintendo Switch! Pikmin 3 Deluxe huist het originele avontuur, maar komt daarnaast met een volledig nieuwe proloog. Hierin speel je met Olimar en Louie, de hoofdpersonen uit Pikmin 1 en 2! Maar dat is nog niet alles: ditmaal kun je ook in co-op het gehele verhaal doorlopen. Daarnaast belooft Nintendo een verbeterde besturing, een slimmer richtsysteem, meerdere moeilijkheidsgraden en meer! Pikmin 3 is een juweeltje uit de Wii U-bibliotheek, en we kunnen niet wachten om opnieuw de avonturen van Alph, Brittany en Charlie te beleven!

Ik kan altijd uren kijken naar promotiemateriaal van Pikmin.

En verder Maar dat is nog niet alles! Zo heeft Animal Crossing: New Horizons een griezelige Halloween- en herfstupdate, die je onder andere voor het eerst je eigen pompoenen laat kweken! Ook brengt EA haar jaarlijkse voetbalupdate uit, onder de noemer FIFA 21 Legacy Edition. Let wel op: deze versie bevat minder content dan haar grote broers op de PlayStation, Xbox en PC. Ken je daarnaast The Escapists? De makers ervan brengen op 9 oktober een nieuwe game uit: The Survivalists. Hierin moet je samen zien te overleven op een onbewoond (?) eiland! Tot slot, Foregone op 5 oktober, een actievolle platformer met heerlijke pixel-art.

Gekoppelde games

Remothered: Broken Porcelain (Nintendo Switch eShop)

Pikmin 3 Deluxe (Nintendo Switch)

Mario Kart Live: Home Circuit (Nintendo Switch)

Super Mario Bros. 35 (Nintendo Switch eShop)

The Jackbox Party Pack 7 (Nintendo Switch eShop)