[Nieuws] Geschreven door Erik op 2020-10-31 11:34:44

Sakurai legt uit waarom hij van Steve zo'n complex personage heeft gemaakt

Masahiro Sakurai wil elk personage interessant houden. Daarom deed hij geen concessies voor Steve uit Minecraft om 'm toegankelijker te maken. Dit schrijft hij in zijn column in Famitsu. "Ik denk niet dat beginners gemakkelijk grip krijgen op Steve. Dat is iets waar ze naar toe moeten werken", schrijft de bedenker van Super Smash Bros. in zijn column. "Maar omdat Minecraft zo'n brede fanbase heeft, zou je denken dat de toegangsdrempel zo laag mogelijk zou moeten zijn, hé? Echt niet." Hij legt uit waarom: "In mijn beleving maakt het een personage minder interessant als je hem toegankelijker maakt en 'm in een middelmatige vechter veranderd. Daarnaast is Minecraft best wel een complex spel als je erover nadenkt. Ik was dus vastberaden om die unieke karakteristieken toe te passen."

Naast Steve, kun je ook als Alex, Zombie (zie hierboven) of Enderman spelen bij de aanschaf van het Minecraft-personage.

Column In zijn column gaat Sakurai daarnaast in op de muziekproductie, die hij de grootste uitdaging noemt van Super Smash Bros.-serie tot nu toe én op het feit dat voor een moment Twitter 'gebroken' was toen het personage werd onthuld.. Lees de volledige vertaling op Nintendo Everything. Super Smash Bros. Ultimate is sinds 7 december 2018 beschikbaar voor de Nintendo Switch. Lees hier wat onze Smash Bros-pro Mitch van de Minecraft DLC vindt.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)