[Nieuws] Geschreven door Kitty op 2020-11-25 11:53:52

Online ondersteuning voor Super Mario Maker Wii U stopt op 31 maart 2021

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de online ondersteuning voor Super Mario Maker op de Wii U stopt op 31 maart 2021. De verkoop van de game in de eSop stopt al vanaf 13 januari 2021 (vertaald):


Vanaf 31 maart 2021 is het niet meer mogelijk om levels te uploaden in Super Mario Maker voor Wii U. Op dezelfde dag zal ook de Super Mario Maker Bookmark-website sluiten.

Het zal nog steeds mogelijk zijn om de geüploade cursussen te spelen voordat de dienst wordt stopgezet.

Ter voorbereiding op de stopzetting van deze online diensten zal Super Mario Maker voor Wii U op 13 januari 2021 worden verwijderd uit Nintendo eShop. Na deze datum is het wel nog mogelijk om het spel opnieuw te downloaden.

Dit alles heeft geen invloed op Super Mario Maker 2 voor Nintendo Switch.

We willen alle spelers bedanken voor hun steun aan Super Mario Maker voor Wii U in de afgelopen vijf jaar.

Geplande einddatum van de service: 31 maart 2021.

Houd er rekening mee dat deze diensten, afhankelijk van de omstandigheden, eerder kunnen worden stopgezet dan de bovengenoemde datum.

Diensten die eindigen
[*] De mogelijkheid om levels te uploaden in Super Mario Maker voor Wii U
[*] De Super Mario Maker Bookmark website. Hierdoor zullen de volgende functies binnen de Course World van de software ook niet meer beschikbaar zijn:
- Updaten van de ranglijst van gelikete levels 
- Het opzoeken van je opgeslagen levels 
Er wordt een foutmelding weergegeven wanneer je probeert toegang te krijgen tot deze stopgezette diensten na hun einddatum.
Super Mario Maker op de Wii verscheen op 11 september 2015 en verkocht vier miljoen stuks op het systeem, waarmee het op nummer zeven staat in de best verkochte Wii U-games.

Gekoppelde games

Super Mario Maker (Wii U)