[Nieuws] Geschreven door Erik op 2020-12-16 12:31:51

Al het nieuws uit Nintendo's Indie World-presentatie van december 2020 op een rij

Jawel, Among Us komt naar de Nintendo Switch! Benieuwd wat er nog meer bekend is gemaakt tijdens de Indie World van 15 december 2020? In dit bericht een overzicht van al het nieuws!

Nieuwsoverzicht Indie World-presentatie november 2020 [*] We beginnen natuurlijk met het grootste nieuws: Among Us naar de Nintendo Switch! Sterker nog, de game is al uit! Among Us laat je zowel lokaal of online met 4-10 spelers de Imposters ontmaskeren en kost €4,29. [*] Team Meat heeft ein-de-lijk een datum gegeven voor Super Meat Boy Forever. De bikkelharde platformer verschijnt op 23 december. [*] Trek in een, ahem, stoer kattengevecht? Fisti-Fluffs laat al je kattige krachten naar boven komen als het begin 2021 naar de Nintendo Switch komt. Check hier een trailer. [*] Poezenliefhebbers worden sowieso op hun wenken bediend, want ook het poezelige Calico laat zich zien. Hierbij richt je een kattencafé in naar jouw schattig smaak. Je kunt 'm nu downloaden!

[*] Ook Grindstone heeft zich direct naar een release gebeukt op de Nintendo Switch. In deze puzzelgame verzamel je zogenoemde Grindstones door vele vijanden op rij te vermorzelen. [*] Een uitheems eiland verkennen? Dat is precies wat Alba: A Wildlife Adventure je laat doen. Als de jonge Alba na een bezoek erachter komt dat de wildernis in gevaar is, doet ze alles eraan om het te beschermen. Van de makers van Monument Valley! [*] Ligt je Shovel Knight-amiibo stof te happen? Misschien kunnen ze een tweede leven krijgen in de pixelige actieplatformer Cyber Shadow. In deze bikkelharde game (die veel doet denken aan de hoogtijdagen van de NES) kun je ze namelijk oproepen om je te helpen in de strijd. Releasedatum: 26 januari 2021. [*] En dan zou ik bijna nog vergeten dat Spelunky 1 & 2 in 2021 naar de Nintendo Switch komen! Deze befaamde roguelikes (die bekend staan om hun oh zo hoge moeilijkheidsgraad), laten je steeds een tikkeltje verder komen in een gigantisch labyrint.

[*] Het Amazone-regenwoud van Peru beleven? Dan zou ik de actievolle sidescrolling RPG Tunche (met een gastrolletje voor het hoofdpersonage uit A Hat In Time) zeker in de gaten houden. Deze game staat gepland voor maart 2021. [*] Very Very Valet is een partygame met auto's! Wat dit precies inhoudt, ben ik ook niet zo achter. Maar chaotisch is het zeker! Hier een trailer. [*] Ken je To the Moon? Nee? Foei! Meteen uit de Nintendo eShop downloaden. Dan kijk jij straks ook ongetwijfeld net zoveel als ik uit naar het vervolg Finding Paradise dat in de zomer van 2021 uitkomt. [*] Happy Game (voorjaar 2021) is aangekondigd voor de Nintendo Switch! Dat moet wel een ontzettend vrolijk spelletje zijn, toch? Nou, niet helemaal... [*] Tot slot een indiereel met een zwik games, waaronder: When the Past Was Around, Hazel Sky, Hoa, Kosmokrats én Trash Sailors. Klik op de namen voor een linkje naar de respectievelijke trailer!

Van welke aankondiging werd jij het meest blij? Laat het ons weten in de comments!

Gekoppelde games

Super Meat Boy Forever (Nintendo Switch eShop)

Cyber Shadow (Nintendo Switch eShop)

Among Us (Nintendo Switch eShop)

Spelunky (Nintendo Switch eShop)

Spelunky 2 (Nintendo Switch eShop)

Grindstone (Nintendo Switch eShop)

Calico (Nintendo Switch eShop)

Happy Game (Nintendo Switch eShop)

Alba: A Wildlife Adventure (Nintendo Switch eShop)

Finding Paradise (Nintendo Switch eShop)