[Nieuws] Geschreven door Kitty op 2020-12-21 15:55:07

Zelda-stemactrice Patricia Summersett spreekt over online negativiteit en kritiek

In een interview met Zelda Dungeon heeft stemactrice Patricia Summersett gesproken over hoe ze de reacties op haar acteerwerk ervoer. Patricia Summersett was verantwoordelijk voor de stem van Zelda in Breath of the Wild en Age of Calamity. Hierna waren er veel negatieve reacties op het personage, wat voor haar wel moeilijk was (vertaald):


Dat was in het begin moeilijker om mee om te gaan, want ik was er erg gevoelig voor en wilde gewoon dat iedereen zo gelukkig mogelijk was voor zo'n grote game [Breath of the Wild]. Je moet dat soort dingen echt in perspectief houden, of iemand...

Je moet echt positief zijn over dat soort dingen. Ik zou zeggen dat de negatieve mensen de neiging hebben om meer vocaal online te zijn, gewoon standaard - dat is de aard van de algoritmen van het net, en het is wel even wennen. Men moet een dikke huid opbouwen, denk ik, met zoiets als dit. Ik zou zeker zeggen dat mijn huid de laatste jaren een stuk dikker is geworden, sinds ik deze specifieke rol op me heb genomen, alleen maar omdat er een dikkere huid nodig is dan sommige andere soorten mislukkingen of kritiek die ik in het verleden heb gehad.
Voor Summersett was er ook een zilveren randje aan haar rol van Zelda, en hoe ze de negativiteit kan kanaliseren (vertaald):

Daar zit ook iets in, want zo voelt Zelda zich, en ze doet het geweldig, maar ze voelt zich eeuwig zo, en dat is wat op haar bordje ligt. Het is heel betrekkelijk op die manier, denk ik. Iedereen die risico's neemt en hard probeert te werken aan iets, komt dat tegen. Ik hou wel van haar karakter in het algemeen, het feit dat ze in dat deel van de verhaallijn voor haar uitdiepen: wat het voor haar betekent om zich als een mislukking te voelen, maar blijft doorgaan en streven naar iets groters, en dat is in het belang van iedereen. Men kan dat als inspiratie gebruiken, want men gebruikt helden als inspiratie.
Het hele interview is te beluisteren in de podcast van ZeldaDungeon.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)