[Special] Geschreven door Erik op 2020-12-25 13:00:00

6 niet-te-missen games uit Nintendo’s kerst-sale

Om iedereen een fijne kerst te bezorgen, host Nintendo op dit moment een gigantische Nintendo eShop-sale met de feestelijke aanbiedingen van 2020. En potjandriedubbeltjes, hier zitten toch een aantal fijne games tussen. Hierbij: zes niet-te-missen games uit Nintendo’s kerstaanbiedingen voor de Nintendo Switch. Onderstaande games zijn onderdeel van de Nintendo eShop: Feestelijke Aanbiedingen 2020. Deze zijn geldig tot en met 31 december 2020. In totaal zijn er meer dan 900 games in de aanbieding. Bekijk op de website van Nintendo de volledige lijst. 1. To the Moon N1-score: n.v.t - €8,39 (was 11,99) Eigenlijk wilde ik geen spellen uit 2020 in deze lijst meenemen, maar voor To the Moon maak ik graag een uitzondering. Dit spel vertelt het verhaal van een oude man die op sterven ligt, Johnny genaamd. Hij heeft nog maar één wens: een reis maken naar de maan. Nu is dat nogal lastig voor een oude stervende man, maar gelukkig heeft hij een tweetal wetenschappers ingehuurd die zijn wens kunnen vervullen. Hoe? Door zijn herinneringen te manipuleren. Wat volgt is een reis door het leven van de man, waar het aan jou is om te ontdekken waarom hij naar de maan wil, en om deze reis mogelijk te maken. De game mixt emotie, humor en mysterie op sublieme wijze en wist, ondanks zijn relatief korte speelduur, een enorme indruk op me te maken.

2. Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch N1-score: 85 – €14,99 (was €59,99) Ni no Kuni: Wrath of the White Witch is de ultieme vorm van de Hero’s Journey-vertelvorm; de jonge held Oliver, die door een tragische gebeurtenis in aanraking komt met een andere wereld (de Ni No Kuni). Een andere wereld waarin hij vrienden en vijanden ontmoet, die hem sterker maken, misschien wel sterk genoeg om die tragedie ongedaan te maken. Het briljante van Wrath of the White Witch, is dat die nieuwe wereld niet alleen nieuw is voor jou als speler, maar ook voor de jonge held Oliver. Hierdoor ben je net zo verbaasd als hij met al die bijzondere zaken die je tegenkomt. Ni No Kuni heeft er helaas een handje van om wat langdradig te worden, maar is buiten dat nog altijd een prachtige RPG voor iedereen die zich graag laat onderdompelen in magie.

3. Enter the Gungeon N1-score: 90 - €7,49 (was 14,99) Enter the Gungeon is een echte, lekker pure roguelike. Jij komt terecht in een grote kerker, en het is aan jou om hier op een of andere manier uit te komen. Hiervoor doe je run na willekeurig gegenereerde run, en probeer je steeds een stukje verder te komen. Dit is leuk in je eentje, maar de echte kracht van Enter the Gungeon zit in zijn co-op. Met een vriend of vriendin naast je op de bank wordt dat het ontwijken van barrages en barrages aan kogels nog nét een stukje leuker (en hectischer). Aanrader voor als je nog eens een toffe coöpgame zoekt!

4. Final Fantasy XII: The Zodiac Age N1-score: 85 - €24,99 (was €49,99) Ik weet niet wat het is, maar sinds Final Fantasy XII raak ik altijd de draad van het verhaal kwijt. Final Fantasy XV gaat volgens mij over Noctis die zijn oude stad zoekt. Final Fantasy XIII doet wat met L’Cie en Fal’Cie. En in Final Fantasy XII: The Zodiac Age is er iets met een oorlog tussen twee landen. Geen idee. Maar ergens is dit ook niet zo belangrijk: je speelt de game om de toffe personages die in dit verhaal voorkomen en hetgeen dat je met hen kunt doen. En dit is waar deeltje twaalf helemaal tot zijn recht komt. Niet alleen heeft het een geweldige cast (Balthier en prinses Ashe zijn awesome), maar het Gambit-gevechtssystem is misschien wel het beste uit de hele serie. En hé, misschien lukt het jou wél om dat verhaaltouw vast te knopen!

5. Rayman Legends: Definitive Edition N1-score: 85 - €9,99 (was €39,99) Rayman Legends heeft een beetje een gekke geschiedenis achter de rug. Het spel zou ooit exclusief uitkomen voor de Wii U in februari 2013. Toen Ubisoft er vlak na de release van de console achterkwam dat het een flop leek te worden, werd ie met hangende pootjes uitgesteld en gebombardeerd tot multiplatformtitel. Nog altijd een bijzondere beslissing, als je het mij vraagt. Destijds sneeuwde de titel ook een beetje onder. En voor mijn gevoel eigenlijk nog steeds wel, nu ook op de Nintendo Switch. Heb je deze briljante 2D-platformer nog niet in huis, dan is dit een prachtig moment. €9,99 is geen geld voor een game die kwalitatief misschien wel beter is dan New Super Mario Bros. U!

6. Overcooked: Special Edition N1-score: n.v.t. - €4,99 (was €14,99) Ja, je ziet het goed: het eerste deel van Overcooked staat in de lijst. Niet om het geweldige tweede deel teniet te doen, maar omdat slechts vijf eurootjes een mooie prijs is voor dit multiplayerfestijn. In Overcooked bereiden jij en je vrienden (waag het niet deze game in je eentje te spelen!) simpele maaltijden voor hongerige gasten. De een snijdt de tomaat, de ander bakt de burger en weer een ander brengt het geheel bij de gasten. Het is hectisch, maar oh zo leuk. Vooral als de latere stages je ook op ijs en andere gekke omgevingen laten serveren. Heb je deze partygame nog nooit gespeeld, dan is dit een heerlijke instapdrempel!

Nou zijn deze zes games natuurlijk nog maar het topje van de aanbiedingenijsberg. Heb jij nog aanraders waarvan jij vindt dat de N1-lezer ‘m absoluut niet mag missen?

Gekoppelde games

Rayman Legends: Definitive Edition (Nintendo Switch)

Overcooked: Special Edition (Nintendo Switch eShop)

Enter the Gungeon (Nintendo Switch eShop)

Final Fantasy XII: The Zodiac Age (Nintendo Switch eShop)

To the Moon (Nintendo Switch eShop)

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (Nintendo Switch)