[Special] Geschreven door Erik op 2021-01-05 09:00:00

Nieuwe gamereleases januari 2021: Een rustig begin

Komkommertijd gebruik je meestal voor de rustige periode tijdens de zomervakantie. Maar de term is stiekem nu ook van toepassing, want wat staat er weinig op de planning voor januari! Toch heb ik natuurlijk mijn uiterste best gedaan om nog wat leuke spellen voor je op te duiken. Hierbij de nieuwe gamereleases van januari 2021 voor de Nintendo Switch! Cyber Shadow 26 januari – Nintendo Switch eShop (geen prijs bekend) De NES stond in de jaren ’80 bekend om zijn bikkelharde platformers. En met bikkelhard, bedoel ik onvergefelijk hard. Voor diegene die dit gevoel in 2021 opnieuw wil beleven, is er Cyber Shadow. Ontwikkeld door het Finse Mechanical Head Studios, uitgegeven door Yacht Club Games. Deze game combineert elementen uit Ninja Gaiden, Mega Man en Castlevania en gooit hier haar eigen ninjasausje overheen. Als de robotische ninja Shadow, probeer jij je clan te redden uit de klauwen van de machines.

Je kunt in Cyber Shadow je Shovel Knight-amiibo gebruiken als hulp in de strijd.

Olija 28 januari – Nintendo Switch eShop (€14,99) Voor Olija gaan we qua grafisch jasje nog een stukje verder terug in de tijd, namelijk naar het begin van de jaren ’80. Hier maken we kennis met Faraday, een schipbreukeling die is gestrand op een wereld geïnspireerd door zeemanslegenden en Aziatische folklore. Aan jou en je legendarische harpoen om deze wereld te verkennen en al het gespuis te verslaan dat je op je pad tegen komt. En wie is toch die Olija, die centraal lijkt te staan in alles wat zich op dit eiland afspeelt?

Olija wordt gemaakt door slechts één persoon: Thomas Olsson. Check hier een trailer!

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy 29 januari – Nintendo Switch (€59,99) Ik heb stiekem nog nooit wat van de Atelier-franchise gespeeld. Niet dat dit moest, want de meeste spellen uit de franchise waren redelijk meh. Toch heb ik veel goede verhalen gehoord over het in 2019 verschenen Atelier Ryza: Ever Darkness & The Secret Hideout. Dit spel draait om vier jongeren, die op het punt staan om volwassen te worden – met alle heerlijke JRPG-clichés van dien. Drie jaar later en de vriendengroep is volwassen geworden, en klaar om de wereld (of in dit geval een mysterieuze ruïne) op zijn kop te zetten. Ben je liefhebber van RPG’s en wulpse anime-dames dan zou ik Atelier Ryza 2 zeker in de gaten houden.

Atelier Ryza 2 is op het moment van schrijven de enige retailrelease voor de Nintendo Switch deze maand!

En verder Verder trok deze maand Rhythm Fighter (14 januari) mijn aandacht. Dit is een sidescrolling beat-em-up waarbij je op de maat van de muziek moet vechten. Hierbij de nadruk op het woordje moet: elke stap die je wilt zetten en combo die je uitvoert, zet je namelijk op het ritme in. Op Steam wordt dit concept vooralsnog positief beoordeeld! Tot slot: Heaven’s Vault (28 januari), een narratief puzzelavontuur over een archeologe die stuit op de ruïnes van een verloren beschaving. Aan jou om een aloude taal te ontcijferen en achter een vergeten geschiedenis te komen. Dat was ‘m! De releaselijsten lijken zo leeg, dat het me niets zou verbazen als er zomaar een Nintendo Direct (Mini) komt deze maand. Voor het zover is: waar kijken jullie naar uit?

Gekoppelde games

Cyber Shadow (Nintendo Switch eShop)

Olija (Nintendo Switch eShop)

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (Nintendo Switch)