[Special] Geschreven door Erik op 2021-02-01 10:00:00

Nieuwe gamereleases februari 2021: nachtmerries, Giga-Bowsers en Persona

Het is februari! De dagen worden iets langer, maar het weer stukken guurder. Combineer dit met een lockdown, en het is een mooie tijd voor videospelletjes. Gelukkig begint het game-jaar deze maand op stoom te komen. Zo zien we niet alleen de release van Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, maar komt ook (mijn persoonlijke favoriet) Bravely Default II onze kant op! Ik neem je mee door de meest opvallende nieuwe gamereleases van februari 2021. Little Nightmares II 11 februari 2021 – Nintendo Switch eShop (€29,99) Brr… Het tweede deel van Little Nightmares is nog maar een paar weekjes van ons verwijderd. In deze horrorpuzzelplatformer (om er maar een mooie term tegenaan te gooien), speel je als het kleine jongetje Mono in een duistere, lugubere wereld, waar niets is wat het lijkt. Toch heeft deze wereld, The Signal Tower genaamd, een geheim en het is aan jou om dat te ontrafelen. Dit betekent dat je ongezien steeds een stukje verder dient te sluipen, voordat een van de verschrikkelijke bewoners je te pakken krijgt. Daan was verzot op het eerste deel en, als ik de filmpjes mag geloven, gaat het tweede deel meer van hetzelfde bieden. Zeker in de gaten houden als je trek hebt in een lekker intens avontuur!

In deze gameplayvideo kun je goed zien hoe Little Nightmares II met geluid speelt om jou angst aan te jagen.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury 12 februari 2021 – Nintendo Switch (€59,99) Oké, wees eerlijk: stiekem ziet deze port van Super Mario 3D World er toch best wel tof uit? Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel zin heb om een extra gebied à la Super Mario Odyssey door te spitten – compleet met een gigantische Bowser die het je op elk moment heet onder de voeten kan maken. Daarnaast is Super Mario 3D World één van de meest uitgekiende en veelzijdige platformers ooit gemaakt, met levels die je stapje voor stapje een nieuw (awesome) concept aan je voorleggen. Hierna komen jullie weer met écht wat nieuws toch, Nintendo?

Willem heeft de game alvast kunnen spelen. Check hier de preview van Super Mario 3D World en hier die van Bowser’s Fury!

Persona 5 Strikers 23 februari 2021 – Nintendo Switch (€59,99) Persona 5 Strikers kun je zien als een spiritueel vervolg op Persona 5. Zelfde personages en setting, totaal andere gameplay. Het originele Persona 5 is vooralsnog enkel op PlayStation-platformen te spelen (al dook Joker wél op in persona Q2: Labyrint voor de Nintendo 3DS) en vertelt het verhaal van The Phantom Thieves; een onstuimige groep tieners met als missie om de verschrikkelijke verlangens van verdorven mensen de das om te doen. Strikers borduurt direct voort op dit verhaal, maar verweeft dit met (lichte) musou-elementen à la Hyrule Warriors. Nog steeds doorploeg je de Metaverse en kom je kwaadwillende vijanden tegen, maar nu maak je in een actievol jasje gehakt van ze!

Goed om te weten: de game is een direct vervolg op het originele Persona 5. Het maakt dus niet uit of je de verbeterde Royal-versie gespeeld hebt!

Ghosts ’n Goblins Resurrection 25 februari 2021 – Nintendo Switch eShop (n.n.b.) Oude tijden herleven met Ghosts ’n Goblins Resurrection! Deze game is een eerbetoon aan het originele Ghosts ’n Goblins, dat in 1989 op het Nintendo Entertainment System verscheen. Jij speelt als Sir Arthur, die zich een weg moet banen door hordes en hordes aan kwaadwillende zombies, demonen en ander gespuis. Je begint in dikke bepantsering, maar pas op dat je niet geraakt wordt: voor je het weet staat die koene Arthur in z’n onderbroek! Nog één keer, en het is game over. Resurrection biedt gelukkig wat mogelijkheden om de moeilijkheidsgraad naar jouw eigen smaak aan te passen – maar ga er maar vanuit dat dit een bikkelharde 2D-platformer wordt!

Ziet het er niet bloedstollend uit?

Bravely Default II 26 februari 2021 – Nintendo Switch (€59,99) Bravely Default blijft als RPG voor mij altijd onlosmakelijk met de Nintendo 3DS verbonden. Van het begin, waarin je met een AR-kaartje stond te priegelen, tot de karakteristieke stadjes en dorpjes, die net een kijkdoos waren. Het doet me dan ook goed dat deze typische stijl gewaarborgd lijkt te zijn voor de Nintendo Switch-versie - compleet met chibi-personages, het kenmerkende Bravely en Default-systeem en een camera met een isometrisch standpunt. Daarnaast lijkt het ook een hoop nieuws te bieden, met een volledig nieuwe cast aan personages en een uitgebreid Job-systeem. Ik kan niet wachten! Tip: in aanloop na release heeft Square Enix twee demo’s voor de game uitgebracht. De Final Demo is op dit moment te downloaden in de Nintendo eShop!

Het artwork van Claytechworks is altijd om van te smullen!

En verder Er zijn maar weinig games die jou als twee geliefden laten spelen. Dit maakt Haven (4 februari) al best een beetje bijzonder. Combineer dit met het verkennen van een onbekende wereld en het naderen van duister gespuis, en je hebt een titel die best wel eens bijzonder kan worden. Een dag later mogen de game-adaptatie van de (geweldige!) anime Re:ZERO – Starting Life in Another World – The Prophecy of the Throne verwelkomen. Het lijkt een beetje op Fairy Tail, en die was best aardig, dus wie weet! Tot slot: Rogue Heroes: Ruins of Tasos (23 februari). Houd je van Secret of Mana? Houd deze dan zeker in de gaten, want dit is een coöperatieve RPG die er super leuk uit ziet! Dat was ‘m weer! Naar welke games kijk jij uit deze maand?

Gekoppelde games

Persona 5 Strikers (Nintendo Switch)

Bravely Default II (Nintendo Switch)

Haven (Nintendo Switch eShop)

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Nintendo Switch)

Ghosts 'n Goblins: Resurrection (Nintendo Switch)

Little Nightmares II (Nintendo Switch)