[Nieuws] Geschreven door Mitch op 2021-02-11 13:51:50

Ubisoft gaat meer investeren in free-to-play titels

Verwacht meer van dit soort kleinere games van de Fransozen in de toekomst. In het recente jaarverslag van Ubisoft (waar werd onthuld dat het Franse bedrijf de top third-party-uitgever op de Nintendo Switch is), sprak CFO Frederick Duguet over het veranderende bussinessmodel van de uitgever. Naast grote AAA-releases wil Ubisoft zich de komende jaren ook gaan focussen op free-to-play inkomstenbronnen. Frederick Duguet zei hierover (vertaald):

"Normaal gesproken brengen we drie of vier AAA-game uit in een jaar en voor het fiscale jaar 2022 zal dat niet ander zijn. Maar er is een overstap in gang gezet naar een nieuw model waarbij we ons niet enkel meer focussen op AAA-releases. Een combinatie van sterke AAA-games met gratis te spelen en andere premium-ervaringen zien wij als de weg voorwaarts "

"In het fiscale jaar 2022 zullen we onze evolutie voortzetten van een AAA-release-centrisch model naar een model waarin AAA naast nieuwe premium en gratis te spelen innovatieve ervaringen op verschillende platforms staat. Deze uiteenlopende ervaringen zullen elkaar aanvullen door complementaire gameplay en businessmodellen."
Ubisoft heeft onlangs Immortals Fenyx Rising uitgebracht en blijft gratis te spelen titels zoals Brawlhalla ondersteunen. Daarnaast heeft het de terugkeer aangekondigd van games zoals Prince of Persia: The Sands of Time en onlangs kwam ook Scott Pilgrim met een vers likje verf opnieuw uit.

Gekoppelde games

Scott Pilgrim vs. The World: The Game Complete Edition (Nintendo Switch eShop)