[Special] Geschreven door Erik op 2021-03-03 12:30:00

Nieuwe gamereleases maart 2021: battle royales, boeren en op monsters jagen

Hoe bevallen Super Mario 3D World en Bravely Default II? Hopelijk zijn jullie alweer toe aan wat nieuws, want ook maart is volgestopt met toffe games. Zo komt PlayStation 4-topper Crash Bandicoot 4: It’s About Time deze maand naar de Nintendo Switch en... is er ook iets met op monsters jagen? Ik neem je mee door de meest opvallende nieuwe gamereleases van maart 2021 voor de Nintendo Switch! Apex Legends 9 maart 2021 – Nintendo Switch eShop (free-to-start) Met meer dan 50 miljoen spelers in zijn eerste maand, was Apex Legends direct een gigantisch succes toen het uitkwam in februari 2019. Geen wonder: de game speelt in op het nog altijd populaire battle royale-genre. Het pit jou en twee andere kameraden tegen twintig andere teams van drie. Met je eigen Legend (je kunt uit zestien kiezen) en goed samenspel met je teamgenoten, proberen jullie als laatste over te blijven in grootse vuurgevechten. De Nintendo Switch-versie is een overzetting van de volledige game én ondersteunt crossplay met concurrerende consoles. Verwacht een hoop knalplezier!

Crash Bandicoot 4: It’s About Time 12 maart 2021 – Nintendo Switch (€49,99) Wie had dat gedacht? Hoewel Crash Bandicoot al in een hoop spellen schitterde, krijgen we straks ook op de Nintendo Switch het échte vervolg op de originele PlayStation-trilogie. De game begint dan ook direct waar deeltje drie eindigde: Dr. Neo Cortex en zijn kwaadaardige vrienden weten uit hun gevangenis te breken en zorgen ervoor dat niet alleen het universum, maar het hele multiversum in gevaar is. Aan Crash Bandicoot én jouw platformskills om de boel te redden. Hiervoor grijpt de game naar de lineaire gloriedagen uit het verleden, maar voegt daarnaast ook een hoop toe: zo kruip je in de huid van vrienden (en vijanden) van Crash én schudden allerhande kostuums de gameplay flink op. Het wordt tijd, Crash!

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town 23 maart 2021 – Nintendo Switch (€49,99) Stiekem was ik een beetje teleurgesteld in de remake van Friends of Mineral Town. Het spel voelde als best wel een stap terug sinds het briljante Stardew Valley. Het nieuwe Pioneers of Olive Town lijkt dit echter goed te maken. In plaats van een plek waar alles al voor je klaarstaat, bouw je je schattige boerderij nu helemaal vanaf het begin op. Daarnaast kun je (net als in Stardew Valley) nu ook bankjes, paden en andere leukigheden plaatsen om de boel op te fleuren. Ik snap niet waarom de game wederom zo’n saaie grafische stijl heeft, maar liefhebbers van farmsims moeten deze zeker in de gaten houden!

Balan Wonderworld 26 maart 2021 – Nintendo Switch (€59,99) Balan Wonderworld is een bijzonder project. Deze game wordt gemaakt door Square Enix, in samenwerking met twee originele makers van Sonic. Het resultaat is een platformer die teruggrijpt naar de hoogtijdagen van de 3D-platformer in de jaren ’90. Een beetje zoals Yooka-Laylee en (het geweldige) Super Lucky’s Tale dat ook waren. De game volgt Leo en Emma, in hun queeste met de mysterieuze musicus Balan. Zij gaan door twaalf levels, elk met hun eigen thema, waar ze via alle doldwaze kostuums (er zijn meer dan tachtig) de obstakels aldaar kunnen oplossen. Hoewel de demo niet overweldigend was, geef ik de game voor nu nog het voordeel van de twijfel. Verras ons, Square Enix!

Monster Hunter Rise 26 maart 2021 – Nintendo Switch (€59,99) Het moment is bijna daar: Monster Hunter keert terug op de Nintendo Switch! In deze game jaag je, zoals de titel al zo mooi suggereert, op groteske monsters. Dit betekent niet dat je ‘m twee klappen met je zwaard moet geven alvorens 'ie neervalt. Nee, zie elk monster als een soort eindbaas die je alleen door tactisch te spelen kunt ombrengen. Monster Hunter Rise voegt echter een hoop leukigheden om dit jagen wat sneller te laten verlopen: zo kun je met Wirebugs door het level vliegen én kun je een stoere wolf meenemen waarmee je door het level kunt snellen. Voeg hier uitgebreide multiplayeropties aan toe, en je hebt een van de meest geanticipeerde titels van 2021. Laat de jacht beginnen (en hype jezelf alvast met deze preview van Dreon)!

En verder Maart is druk, druk, druk jongens! Zo krijgen we op 2 maart bezoek van de handgetekende beat ‘em up Tunche, dat al eens in een Indie World-presentatie van Nintendo voorbij kwam. Of wat dacht je van het gruwelijke Gnosia? Jij zit in een bemanning op een ruimteschip, dat geconfronteerd wordt door de dodelijke dreiging Gnosia. Wie of wat dat is? Dat is aan jou om uit te vogelen op 4 maart. Al kun je diezelfde dag ook lekker op pad gaan in Quantic Dream’s Sea of Solitude: The Director’s Cut. Deze game neemt je mee in een persoonlijke reis over de eenzaamheid van een jonge vrouw in een mysterieuze wereld. Wie trek heeft in murder mysteries, kan sowieso zijn hart ophalen deze maand. Want ook Root Film komt deze maand (19 maart) onze kant op. Drie teams brengen enthousiast nieuw leven in het Shimane Mystery Drama Project, maar nog voor ze goed en wel zijn begonnen, wordt er iemand op verschrikkelijke wijze vermoord... Tot slot: meer boerderijplezier met Harvest Moon: One World (5 maart)! Wat als je boerderij niet op één plek staat, maar als je ‘m kan verplaatsen over de hele wereld?

Gekoppelde games

Root Film (Nintendo Switch eShop)

Harvest Moon: One World (Nintendo Switch)

Apex Legends (Nintendo Switch eShop)

Balan Wonderworld (Nintendo Switch eShop)

Monster Hunter Rise (Nintendo Switch)

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (Nintendo Switch)

Sea of Solitude: The Director’s Cut (Nintendo Switch eShop)

Gnosia (Nintendo Switch eShop)

Crash Bandicoot 4: It's About Time (Nintendo Switch)