[Nieuws] Geschreven door Willem op 2021-03-23 09:27:45

Nintendo en Niantic werken aan nieuwe Pikmin applicatie

Pikmin GO? In een officieel bericht lieten Nintendo en Niantic (de ontwikkelaars van Pokémon GO) weten dat beide bedrijven opnieuw de handen ineen slaan voor een mobiele applicatie. Deze ervaring zou gebruik maken van AR technologie met Nintendo's Pikmin serie voor een ervaring die gericht is om mensen aan te sporen om meer te bewegen. Bedenker van de Pikmin-serie Shigeru Miyamoto laat weten in een statement:

“Niantic’s AR technology has made it possible for us to experience the world as if Pikmin are secretly living all around us. Based on the theme of making walking fun, our mission is to provide people a new experience that’s different from traditional games. We hope that the Pikmin and this app will become a partner in your life.”

De app zou later dit jaar moeten lanceren en wordt ontwikkeld in Niantic's nieuwe Tokyo studio. Er is nu al de mogelijkheid om je te registeren voor de applicatie zodra er meer informatie beschikbaar is. Inschrijven voor deze app kan hier. Japanse reporter Takashi Mochizuki, werkzaam voor Bloomberg, deelde gisteravond dat het Japanse nieuwsbericht vermeld dat het mogelijk niet gaat om een game maar om een ervaring. Vandaar dat we verwijzen naar deze app als een applicatie in plaats van een game. Als meer nieuws bekend wordt zullen we dit bericht updaten. Zou jij een AR applicatie spelen met Nintendo personages? En welke andere Nintendo franchise verdient een mobiele app? Laat het ons weten in de reacties!

Gekoppelde games

Pokémon GO (iOS)

Pokémon GO (Android)

Pikmin 3 Deluxe (Nintendo Switch)