[Nieuws] Geschreven door Erik op 2021-05-04 12:10:27

Fortnite-skin van Samus Aran opgedoken in presentatie Epic Games

Een interne presentatie van Epic Games toont een wel heel bijzondere Fortnite-skin: eentje van Samus Aran. De skin en het bijbehorende document zijn publiekelijk gemaakt als onderdeel van rechtszaak tussen Apple en Epic Games. Betekent dit dat we straks allemaal als Metroid-heldin Samus Aran kunnen spelen in Fortnite? Wie weet! Houd echter een slag om de arm: de skin staat pas tegen het einde van de presentatie (pagina 58), en wordt gelabeld onder 'Old Slides'. De presentatie toont daarnaast onder andere slides van Halo's Master Chief en Kratos uit God of War.

De slide in kwestie. Het lijkt niet om Dark Samus te gaan. "Deze Samus is meer badass en in grungy stijl", aldus onze oplettende lezer Falconpawnch.

Apple vs. Epic De interne presentatie is publiekelijk gemaakt vanwege een rechtszaak die op dit moment gaande is tussen Epic Games en Apple. Ze hebben een conflict over omzet in Apple's App Store. Fortnite is namelijk verwijderd van deze digitale winkel omdat Epic zich niet hield aan de richtlijnen: ze hadden wat slimme foefjes bedacht om onder de financiƫle bijdrage aan Apple te komen. Deze had Epic ingesteld omdat ze het niet eens zijn met het feit dat het techbedrijf 30% van Fortnite's omzet op de App Store krijgt. De presentatie, die komt uit juni 2020, is specifiek op de samenwerking tussen Apple en Epic Games gericht. Het gaat onder andere over de strategische opties om meer omzet te maken met Fortnite. Fortnite verscheen op 12 juni 2018 in de Nintendo eShop. De battle royale is gratis te downloaden. Epic CEO Tim Sweeney liet onlangs weten dat er op dit miljoen 400 miljoen geregistreerde gebruikers zijn van de game.

Gekoppelde games

Fortnite (Nintendo Switch eShop)