[Special] Geschreven door Erik op 2021-06-02 11:30:00

Juni 2021: 13 nieuwe Nintendo Switch-games om naar uit te kijken

Wat is mei voorbij gevlogen, hè? Hopelijk ben je inmiddels al druk je favoriete Nintendo-personages in Miitopia aan het overzetten. Daarover gesproken: er staat weer een hoop moois op de planning voor juni. Wat dacht je bijvoorbeeld van Gamestudio of Mario Golf: Super Rush? Ik neem je mee naar 13 games voor de Nintendo Switch om naar uit te kijken in juni! Gamestudio 11 juni – Nintendo Switch eShop (€29,99) Daar werd Gamestudio begin mei zomaar aangekondigd voor de Nintendo Switch! In dit spirituele vervolg op Super Mario Maker (die stiekem ook al een beetje in de Labo VR-kit zat) bouw je geen levels, maar heuse games! De simulator belooft je stap voor stap op een leuke, interactieve manier de fijne kneepjes van het spelletjes ontwikkelen te leren. Hiervoor hebben ze de schattige knopixxen in het leven geroepen, die een aantal dagen geleden nog de show stalen in verse commercials. Afgaande op de trailers lijken de mogelijkheden haast eindeloos. Ik ben reuzebenieuwd!

Legend of Mana 24 juni – Nintendo Switch eshop (€29,99) Trek in een klassieke JRPG? Square Enix heeft er eentje voor je in petto deze maand! Ze hebben PlayStation 1-game Legend of Mana een nieuw jasje gegeven voor de Nintendo Switch. Extra leuk voor ons Europeanen, want dit is de eerste keer dat het spel onze kant op komt. In Legend of Mana ga je (eventueel met een vriend of vriendin op de bank) op avontuur in een wereld die je zelf moet bouwen! De game heeft een ‘Land Make’-systeem, waarbij jij zelf objecten op de wereldkaart kunt invullen. Het spel werd eind jaren ’90 ietsjes minder goed ontvangen dan zijn voorgangers, maar Square Enix belooft wat Quality of Life-toevoegingen! Mario Golf: Super Rush 25 juni – Nintendo Switch (€59,99) Ik ben zowaar best wel hyped voor Mario Golf: Super Rush. Laat het maar aan de hoge heren en dames van Nintendo over om een druk festijn te maken van zo’n rustig spelletje als golfen. In de nieuwe modus Speedgolf slaan jullie niet meer om de beurt een balletje, maar doet iedereen dat tegelijk! Oh, en jullie racen ook nog eens (al obstakels ontwijkend) richting de plek waar je ‘m naartoe mepte. Klassiek golfen is ook nog aanwezig, maar we zijn heel benieuwd hoe dit gaat uit pakken. En ohja, je kunt nu ook als King Bob-Omb spelen. Wat wil je nog meer?

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 25 juni – Nintendo Switch (prijs nog niet bekend) Onze Tony Hawk was helemaal hip eind jaren ’90. En gezien de jaren ’90 ook nu weer helemaal hip zijn, is het een logische stap om zijn eerste twee spellen opnieuw uit te brengen. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 gooiden afgelopen jaren al bizar hoge ogen op de concurrerende consoles (zijn Metascore is 89) en eind juni is het de beurt aan de Nintendo Switch. Ben je dus toe aan dat skategevoel van weleer of wil je wel eens een waar skateboarder wanen? Dan zit je waarschijnlijk wel goed met deze remake.

Disgaea 6: Defiance of Destiny 29 juni – Nintendo Switch (€59,99) Hoewel het met al die Disgaea-spellen van de afgelopen tijd misschien anders lijkt, is Disgaea 6: Defiance of Destiny het eerste nieuwe spel in de franchise sinds zes jaar. Zes jaar! Om dit te vieren is dit deel nog een beetje meer over-the-top dan haar voorgangers. Om maar wat te noemen: je kunt tot level 100 miljoen gaan in deze game. Nee, ik maak geen grapje. In essentie is Defiance of Destiny een strategiespel, met lekker Japanse personages, een awesome visuele stijl en intrigerende plottwists. Je doel is om de oppermachtige god van destructie te verslaan. En daarvoor kun je niet anders dan level 99.999.999 zijn, natuurlijk!

En verder DC Super Hero Girls: Teen Power 4 juni – Nintendo Switch (€59,99) DC Super Hero Girls: Teen Power is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilm. Neem Batgirl, Wonder Woman of een van de superheldinnen onder controle en probeer Metropolis te redden! Check hier een commercial. Umurangi Generation 5 juni – Nintendo Switch eShop (prijs nog niet bekend) Sommige spellen zijn een beetje gek. Umurangi Generation bijvoorbeeld. Dit is een soort Pokémon Snap, maar dan realistisch. Als fotograaf maak je kiekjes in de nabije toekomst, als een enorme crisis zich voordoet.

Ninja Gaiden: Master Collection 11 juni – Nintendo Switch (€49,99) Ninja Gaiden: Master Collection bundelt de eerste drie delen uit de Ninja Gaiden-serie. Verwacht een hoop grof geweld én stoere ninja-acties. De games zijn alle drie goed beoordeeld, dus je haalt flink wat kwaliteit in huis. 7 Years From Now 17 juni – Nintendo Switch eShop (nog niet bekend) 7 Years From Now is een verhalend avontuur waarin je speelt als een jongen die in een ongeluk terechtkwam waar hij niets meer van af weet. Reis rond door de wereld en puzzel en praat je geheugen weer bij elkaar.

Ender Lilies: Quietus of the Knights 22 juni – Nintendo Switch eShop (€24,99) Ender Lilies roept een beetje de sfeer op van Hollow Knight. In deze sidescroller probeer je al vechtend en platformend het mysterie te ontrafelen van een verwoest koninkrijk. Alex Kidd in Miracle World DX 24 juni – Nintendo Switch eShop (nog niet bekend) Een SEGA-klassieker komt opnieuw tot leven. Alex Kidd was SEGA’s mascotte voor Sonic! De DX-versie van deze game uit 1986 bevat zowel oude als nieuwe levels én komt met een stoere Boss Rush-mode.

Zombies ate my Neighbours en Ghoul Patrol 29 juni – Nintendo Switch eShop (€12,49) Culthits bestonden in de jaren ’90 ook al. Zombies Ate My Neighbours was er zo eentje. Hierbij knal je met doldwaze wapens door tuinen en straten om je buren van ehm, ja zombies te redden. Deze nieuwe uitgave bundelt zijn vervolg er ook bij! Destroy All Humans! 29 juni – Nintendo Switch (€39,99) Alle mensen moeten kapot! Jep, in deze remake van Destroy All Humans! probeer je als alien het leven van mensen te ruïneren. Verwacht geen serieuze kost overigens: de game werd vijftien jaar geleden vooral geprezen om zijn humor.

Gekoppelde games

Disgaea 6: Defiance of Destiny (Nintendo Switch eShop)

Umurangi Generation (Nintendo Switch)

Mario Golf: Super Rush (Nintendo Switch)

Legend of Mana (Nintendo Switch)

Ninja Gaiden: Master Collection (Nintendo Switch)

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 (Nintendo Switch)

7 Years From Now (Nintendo Switch eShop)

Alex Kidd in Miracle World DX (Nintendo Switch)

Gamestudio (Nintendo Switch eShop)

Zombies Ate My Neigbours and Ghoul Patrol (Nintendo Switch eShop)

DC Super Hero Girls: Teen Power (Nintendo Switch)