[Nieuws] Geschreven door Kitty op 2021-06-11 21:27:36

Nieuw label Super Rare Shorts brengt exclusief fysieke games uit

Super Rare Games tilt heeft een nieuw Super Rare Shorts-label aangekondigd, dat volledig gewijd is aan Switch-games die uitsluitend als fysieke edities verkrijgbaar zijn. Het Britse label brengt elke 3 à 4 weken een spel uit als een zeldzame fysieke versie, te bestellen via hun website. De shorts die ze uitbrengen kunnen van alles zijn, "van volledig originele titels van opkomende of ervaren indie-ontwikkelaars, voltooide versies van veelbelovende prototypes of games met een kleinere reikwijdte, totaal andere en meer definitieve versies van veelbelovende titels die moeite hadden om in de schijnwerpers te komen". Zo willen ze indies meer kans geven om te slagen (vertaald):


Super Rare heeft de afgelopen 3,5 jaar met meer dan 50 ontwikkelaars gewerkt en wil indie-ontwikkelaars een boost geven die verder gaat dan wat de markt op dit moment te bieden heeft voor kleinschalige games die moeite hebben om bij het grote publiek aan te slaan, in lijn met ons doel om 'indie's beste vriend' te worden. Met enorme zichtbaarheidsproblemen voor digitale indiegames, en kleinere games die over het algemeen worden gepasseerd door indie-uitgevers die op zoek zijn naar grotere titels met een hoge winstmarge, wil Super Rare Shorts geweldige titels onder de aandacht brengen die anders nooit het daglicht zouden hebben gezien of het publiek zouden hebben gekregen dat ze verdienden.

Door deze projecten te financieren hoopt Super Rare niet alleen dat ze een gepassioneerd publiek van indie-gamefans bereiken, maar ook dat er meer geld kan worden gegenereerd voor indie-ontwikkelaars om hun volgende projecten te financieren - soms met meer zichtbaarheid, verkoop en een hoger winstniveau dan hun vorige releases, zoals met Glass Revolver's fantastische maar ondergewaardeerde game ITTA.
De eerste nog aan te kondigen titel van ontwikkelaar Glass Revolver (maker van ITTA, House of God) is later dit jaar beschikbaar via een maand lang open pre-order tijdsvenster. In eerste instantie worden 5000 exemplaren gedrukt.