[Special] Geschreven door Redactie op 2021-06-17 14:00:00

E3 2021 - N1 velt zijn oordeel over de Nintendo Direct

Het moment der waarheid: wat vonden we van de Nintendo Direct? Aan de hand van drie vragen, vellen verschillende redactieleden van N1 hun oordeel. We bespreken onze algemene indruk, favoriete titel én wat we nou allemaal misten tijdens de presentatie. Maar over één ding waren we het allemaal eens: de E3 2021 was voor Nintendo-fans als vanouds genieten! 1. Wat is je algemene indruk van de Nintendo Direct? Martijn De E3 was dit jaar behoorlijk matig, voor zover ik heb gekeken. Weinig bijzonders gezien. Toen kwam Nintendo, om nog even te laten zien hoe het ook kan. Het was een goed gevulde presentatie met genoeg verrassingen! Het kan altijd beter, maar ik denk dat we hier een behoorlijk sterke en gevarieerde Direct-uitzending hebben gezien. Het gebeurde eerder, maar Nintendo liet in slechts 40 minuten zien hoe je moet presenteren op de E3. Een voorbeeld voor vele anderen. Prima indruk! Jeroen Ik heb praktisch alle presentaties gekeken, en ik moet zeggen dat over het algemeen voor mezelf het aanbod niet heel fantastisch was. Alle hoop was gevestigd op Nintendo, en voor mij hebben ze echt wel de beste presentatie neergezet van de hele E3. Niet al mijn verwachtingen werden ingelost, maar er werden echt tal van games aangekondigd en nogmaals bevestigd waar ik echt blij van werd. Voor ieder wat wils: allerlei genres en franchises, en ik ben blij dat Nintendo alsnog iets heeft gezegd over Zelda's verjaardag. Kitty Ik heb er met plezier naar gekeken en was ook achteraf erg tevreden. Niet alle games waren aan mij besteed, maar het is wel leuk om te zien hoeveel diverse games er getoond werden. Ik was na de presentatie van Square Enix nogal teleurgesteld, met name over het feit dat Life is Strange niet werd geport. Met die game werd geopend, dus voor mij kon het al bijna niet meer stuk!

"Nintendo richt zich eindelijk weer op de core-gamer met deze Nintendo Direct"
Patrick Ik vond het een vrij solide Direct met vooral veel nieuwe aankondiging voor dit jaar nog. Een nieuwe Mario Party is altijd vermakelijk, Advance Wars is opgestaan uit de dood en eindelijke een releasedatum voor Shin Megami Tensei V? Ik teken ervoor. Mitch Zeer goed. Nintendo richt zich eindelijk weer voornamelijk op de core gamer met deze presentatie. Metroid Dread zag er fantastisch uit en de nieuwe BotW liet ondanks zijn relatief korte duur veel zien. Daarbij krijgen we eindelijk een fatsoenlijke Mario Party op de Switch, een nieuwe Wario Ware en vertoonde zelfs Advance Wars een teken van leven! Doe mij meer van dit soort Nintendo, want jammer voor Style Boutique en Mii-fans: deze keer werd de oldskool core gamer in de watten gelegd. De afwezigheid van waifu en warriors-games was helemaal de kers op de taart. Ness Ik was best positief verrast, ook al zat het niet per se vol met spellen die mij aanspreken! Voor Nintendo's eerste E3 sinds COVID-19, was er echt een fijne pacing tussen grote en wat kleinere aankondigingen. Over het algemeen best een prima Direct dus. Ik ben nu vooral even zoet met alle Zelda theorieën die ik nu natuurlijk moet lezen en kijken! Erik Ik denk dat vooral oude Nintendo-rotten blij waren met deze Nintendo Direct. Metroid Dread tóch in ontwikkeling, Advance Wars krijgt uit het niets een remake en Mario Party gaat eindelijk weer terug naar vroeger! Daarnaast was het over het algemeen gewoon een sterke Direct, die af werd gesloten met een geweldige nieuwe trailer van Breath of the Wild. Toch kan ik me voorstellen dat je als wat jongere Nintendo-fan toch hier en daar wat spellen miste, zoals Splatoon 3. Al met al: awesome!

"Ik ben nu al zoet met alle Zelda theorieën die ik nu natuurlijk moet lezen en kijken!"

2. Waar werd je het meest blij van? Martijn Metroid Dread kwam compleet vanuit het niets, dus dat was een aangename verrassing. Na alle geruchten en hints door de jaren, blijkt het spel ineens te bestaan. Fijn om te zien dat Nintendo nog steeds weet te verrassen. Iets wat tijdens deze E3 verder miste. Daarnaast? De Breath of the Wild-opvolger natuurlijk! Jammer dat we daarop nog even moeten wachten, maar ik heb geduld. Derde favoriet is vreemd genoeg Mario X Rabbids Sparks of Hope, mede door de Super Mario Galaxy-achtige setting. Van Mario Party Superstars werd ik ook wel blij. Wie weet, mijn eerste Mario Party sinds 2005? Jeroen Een aantal dingen werden al verwacht. Een nieuwe Mario Party kan altijd komen, en beelden van Breath of the Wild 2 natuurlijk ook. Maar ik ben zelf het meest enthousiast over Metroid Dread! Deze game werd meer dan 15 jaar geleden al eens aangekondigd, maar is nooit verschenen en velen waren hem al vergeten of hadden de hoop al lang opgegeven. Ik ben een enorme fan van de Metroid-franchise, en deze game ziet er echt fantastisch uit. Ik heb al meteen een pre-order geplaatst en ik hoop dat wij in Nederland ook die toffe Limited Edition krijgen. Metroid Dread kwam voor mij echt als verrassing. Metroid Prime 4 en wellicht een Metroid Prime Trilogy volgen al het first-person perspectief, dus ik ben heel blij met deze 2D-platformer.
"Maar ik ben zelf het meest enthousiast over Metroid Dread! Deze game werd meer dan 15 jaar geleden al eens aangekondigd, maar is nooit verschenen en velen waren hem al vergeten of hadden de hoop al lang opgegeven!"
Kitty Life is Strange! Dat is één van de beste games die ik ooit gespeeld heb, en dat ik het vervolg True Colors op mijn favoriete console kan gaan spelen maakt het des te beter. Danganronpa Decadence kende ik nog niet, maar het ziet er wel echt uit als iets voor mij. Van de trailer van Breath of the Wild werd ik natuurlijk ook blij, maar om eerlijk te zijn had ik toch wel nét wat meer informatie verwacht. Patrick Achteraf toch wel van de aankondiging van Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp. Toen die tijdens de direct aangekondigd had was het even een rollercoaster van emoties. Blijdschap vanwege het feit dat Nintendo deze fantastische serie eindelijk uit het stof heeft gehaald maar ook teleurstelling door de gekozen grafische stijl die mijn totaal niet aanspreekt. In Advance Wars voer je oorlog en het lijkt nu net een kinderspel. Ik ga de game hoe dan ook spelen en hoop echt dat de game goed verkoopt zodat we een daadwerkelijk vervolg krijgen. Ook geeft dit (valse) hoop voor andere series *cugh* *cugh* Golden Sun *cugh* *cugh*. Mitch "Metroid Dread. De trailer was gruwelijk, de sfeer en het concept bevallen me enorm en verdomme wat beweegt Samus heerlijk soepel", zou mijn antwoord zijn...als de nieuwe BotW 2 beelden niet zo gruwelijke tot de verbeelding spraken. Link met langer haar in een Griekse toga met een gemuteerde arm die een complete luchtwereld mag verkennen mét nieuwe powers? Spuit het in mijn aderen! Ness Oehh ik zou zeggen óf WarioWare óf Danganronpa! Danganronpa die naar de Switch komt is eindelijk het perfecte excuus de spellenreeks op te pakken, ook al weet ik al vrij zeker dat ik het geweldig ga vinden. Aan de andere kant zie ik WarioWare als een klassieker van toen ik kind was en zien de nieuwe toevoegingen er nu al super uit! Erik Haha, gek genoeg van Mario Party Superstar. Sinds Nintendo de serie op de schop gooide met deeltje 9, ben ik het allemaal een beetje uit het hoog verloren. Maar de gedachte om met vrienden al die klassieke feestjes in HD te spelen, doet mij zeer goed!

"Ik ga de game hoe dan ook spelen en hoop echt dat de game goed verkoopt zodat we een daadwerkelijk vervolg krijgen."

3. Deze game heb ik nou écht gemist... Martijn Geen Donkey Kong. Bleek dat gerucht (vooralsnog) helaas niet waar te zijn. In plaats daarvan hoop ik dat Retro Studios een nieuwe Donkey Kong Country maakt, zodra Metroid Prime 4 compleet is. Overigens... Die miste natuurlijk ook! Jeroen Ik had heel graag beelden van Metroid Prime 4 gezien, al is de game in ieder geval wel genoemd tijdens de presentatie. De geruchten gingen dat er een nieuwe Donkey Kong-game aangekondigd zou worden, en dat is niet gebeurd. Ik denk dat ik die aankondiging het liefst had willen zien, want naast Metroid vind ik ook de Donkey Kong Country games echt geweldig. Maar, wat niet is kan nog komen, hopelijk last Nintendo nog een spannende Direct in dit jaar.
"Haha in de categorie gaat nooit gebeuren: een nieuwe Rhythm Heaven-game of Nintendo Land 2."
Kitty Van tevoren had ik al mijn (vrijwel nergens op gebaseerde) hoop gevestigd op een nieuwe Pokémon Stadium, Dragon Quest Builders 3 en de Nintendo 64 naar virtual console. Vooral dat eerste en dat laatste leek me soort van te verwachten omdat de Nintendo 64 jarig is deze maand, en omdat er de laatste tijd wel meer uit dat tijdperk terugkomt. Het is allemaal verre van waar geworden, dus dat is wel een beetje jammer. Maar het kan wél allemaal alsnog gebeuren, dus ik heb weer iets om naar uit te kijken. Patrick Golden Sun mis ik altijd dat is ondertussen wel bekend.... toch? Donkey Kong was voor mij de grote afwezige. Het wordt echt tijd voor een vervolg op Tropical Freeze. Het is niet te begrijpen dat die er nog steeds niet is. Mitch Wat je hier waarschijnlijk verwacht te lezen is Metroid Prime 4 of Bayonetta 3.Maar nee, die games verwachte ik überhaupt niet. Ik had stiekem wel gehoopt op die 3D Donkey Kong game uit de geruchtenmolen. Maargoed, Metroid Dread begon ook ooit als gerucht. Die DK game, die komt nog wel. Ness Haha in de categorie gaat nooit gebeuren: een nieuwe Rhythm Heaven-game of Nintendo Land 2. Het is oké, ik zette mjin geld er vooral niet op in, maar missen doe ik deze spellen altijd! Erik Bayonetta 3. Als er één game was waarvan ik haast zeker wist dat ze die gingen tonen, was het die wel. Zeker na de belofte in januari. Maar goed - met Nintendo (en ook PlatinumGames) weet je het dus nooit. Sorry meneer Kamiya, maar ik snap ergens wel waar de frustratie van fans vandaan komt!

"Vooral een Nintendo 64 Virtual Console leek me soort van te verwachten omdat de Nintendo 64 jarig is deze maand, en omdat er de laatste tijd wel meer uit dat tijdperk terugkomt."

Wat vond jij van de Nintendo Direct? En nu jij! Wat vond jij van Nintendo's E3 2021 Direct? Hoogtepunten? Dieptepunten? Laat het ons weten in de reacties!