[Nieuws] Geschreven door Erik op 2021-06-30 10:55:26

Nintendo wees aantal jaar terug een "ultra-realistisch" F-Zero spel af

Vitei, de makers van Tank Troopers en Steel Diver, pitchten een aantal jaar terug een '"ultra-realistisch" F-Zero-spel. Nintendo wees deze echter af wegens een gebrek aan mankracht, onthult oprichter Giles Goddard. Goddard, die eerder ook voor Nintendo werkte, laat dit weten in een interview met GameXplain. Hij had samen met zijn collega's een demo gemaakt die werkte op PC en Nintendo Switch: De twist? De natuurwetten in deze F-Zero werkten super realistisch:

"De F-Zero-wagens hadden allemaal realistische physics, super, over-the-top realistisch. Het zweven gebeurde bijvoorbeeld door vier motoren aan de onderkant van het schip die zich telkens moesten aanpassen. Dit betekende dat als je een van de motoren kapot maakte, dan ging je wagen naar de grond en als je een ander kapot maakte, draaide je auto en dat soort zaken."

Goddard over afwijzing van de demo Goddard benoemt dat ze veel plezier hadden met het uittesten van de demo, en dat het team steeds keek wat er gebeurde als je op een bepaalde manier zou crashen. Toch zag Nintendo het project als te ambitieus, en kwam het nooit tot een product. Hij zegt het volgende over de afwijzing:
"We zaten vast in een vicieuze cirkel toen we met Nintendo werkten. We zeiden tegen hen 'We willen dit F-Zero-spel doen, kan je ons het geld geven?'. Dan zeiden zij vervolgens: 'Ja, maar jullie hebben niet genoeg mensen'. Waarop ik zei: 'Nou, als we het geld hadden, kon ik ook de mensen werven'. Dus het was oneindig deze vicieuze cirkel waarin zij wilden dat wij een game maakten, waarop wij het pitchten en zij vervolgens zeiden dat we niet genoeg mensen hadden."
Tot slot benoemt de voormalig Star Fox-ontwikkelaar dat Nintendo heel beschermend met het gebruik van hun oude IP omgaat. "Het is voor hun een hele onderneming om aan te werken. Het is veel makkelijker om een nieuw idee, een nieuw IP te gebruiken dan een oude opnieuw te gebruiken." Dit laatste sluit aan op de woorden van Takaya Imamura, voormalig F-Zero-ontwikkelaar. Die zei in april ook al dat het lastig was om de franchise opnieuw tot leven te brengen. De laatste titel in de F-Zero-franchise is GP Legend, die in 2004 voor de Game Boy Advance uitkwam.