[Review] Geschreven door Gebruiker 3182 op 2004-10-20 18:55:18

Pokemon Leaf Green

Het is weer raak hoor, Nintendo heeft een nieuwe Pokemon gemaakt die heel erg in de smaak valt bij veel mensen, en dat is niet zomaar! “Gotta catch ‘em all!!” Daar begint elke Pokémon-serie op tv mee. Ook bij dit spel kan je 150 Pokémon vangen, althans, als je ook nog Fire Red erbij haalt. Die heeft namelijk vuur-Pokémon waar je er maar een paar van hebt in Leaf Green, een goede tactiek van Nintendo om hierdoor meer te verkopen. Het verhaal gaat als volgt: jij bent Ash (of natuurlijk een eigen naam naar keuze) en je woont in Pallet Town. Je wil op een dag erop uitgaan en Pokémon vangen en trainen. Je doet er alles voor om je rivaal Gary te verslaan en de beste Pokémon trainer te worden door alle 8 badges te halen en de Pokémon League te winnen. Dat is het zo’n beetje wel.

Gameplay Ik had eigenlijk wel gehoopt dat Nintendo wat had gedaan aan de snelheid van het vechten met trainers en wilde pokemon, maar dat is dus niet het geval. Het duurt nog steeds zo lang. Dat is vooral rottig als je bijvoorbeeld in een grot zit, en bij elke elke 3 stappen die je zet, je een Pokémon tegen komt. Maar er is ook een manier om dit te omzeilen, je kan hier voor ‘repel’ halen bij de dichtstbijzijnde winkel, die ervoor zorgt dat je een aantal stappen niks tegen komt. Iets wat wel leuk bedacht is, en wat praktisch niet mogelijk is, is dat je met 16 spelers tegelijk in een ruimte kan komen waar je kan vechten en ruilen met elkaar door middel van de wireless adapter die bijgeleverd is bij het spel. Maar hoe vind je in godsnaam 16 mensen met een GBA (SP) en het spel! Ik denk dat je me wel begrijpt.
Maar nu genoeg met het negatief zijn, Nintendo heeft er namenlijk wel voor gezorgd dat het nog wel een echte Pokémon game is geworden zoals we die allemaal kennen. Ook iets handigs wat ze aan het spel toegevoegd hebben, is dat als je het spel opstart je een herhaling ziet van wat je de vorige keer allemaal gedaan hebt. Nog steeds zitten er op verschillende plekken die heel moeilijk vindbaar zijn in het spel zeldzame Pokémon, die zitten dan meestal ook op een heel hoog level en zijn heel moeilijk te vangen. Ook leuk is dat Nintendo nog een aantal eilanden er aan toegevoegd heeft waar grotten, stukken bos en dorpjes op staan. En als je nou zo’n goede trainer bent en heel veel Pokémon vangt krijg je ook van de hulpjes van Professor Oak speciale items om bijvoorbeeld je Pokémon sterker te maken. Graphics Dit spel draait zo te zien op dezelfde grafische engine als Pokemon Ruby en Sapphire. Ook al ziet Pokemon: Leaf Green er een beetje kinderachtig uit, als je het spel één keer speelt boeit het je niks meer, je bent veel te druk met Pokémon vangen en trainen om je nog druk te maken over de graphics. Voor de rest is de omgeving erg simpel.
Geluid Dit vind ik nog wel het meest teleurstellend aan dit deel. Het is niet zozeer dat ik de muziek niet leuk vind, integendeel, ik ben blij dat ze dezelfde muziek hebben gebruikt, maar de kwaliteit van het geluid is erg laag. Het lijkt wel alsof het direct uit de originele Gameboy versie komt, hier konden ze echt wel wat aan verbeteren.

Conclusie

Ook al had ik op wat meer verandering gehoopt, het is en blijft een erg vermakelijk spel wat ik iedereen aan kan raden. En je krijgt niet alleen het spel erbij, ook nog een Wireless Adapter en een ‘trainers guide’, een soort van uitgebreide versie van een handleiding waar alles staat wat je moet weten over Pokémon. Nog een laatste tip: als je begint met Pokémon Leaf Green of Fire Red, zorg dan dat je meteen een hoop verschillende Pokémon trained. Hierdoor wordt het makkelijker om de Elite Four te verslaan. Als je nou een spel wilt hebben voor je GBA (SP) die lang meegaat, voor bijvoorbeeld in de vakantie, dan raad ik je echt aan om een Pokémon spel te halen omdat ze zo verschrikkelijk verslavend zijn. Joost z’n kijk op het spel: De heerlijk fruitige graphics zijn het eerste wat je aan Pokémom Fire Red/Leaf Green opvalt. Als een zonnestralen regen komen ze op je neer en ze geven een comfortabel gevoel van knusheid en vertrouwen. Iets wat je gedurende de rest van het spel ook zult voelen. De hele Poké wereld straalt een zekere mate van enthousiasme en genot uit en toverde zelfs van tijd tot tijd een glimlach op m’n gezicht. Je moet je trouwens niet laten misleiden door het eenvoudige en ‘kinderlijke’ uiterlijk. Pokémon Leaf Green/Fire Red is een game die de hersens van tijd tot tijd zal doen kraken door middel van hersenpijnigende puzzels, zenuwslopende battles en irritante Pokémon die het niet oké vinden hun grassige, sappige leefomgeving op te geven voor een plekje in één van jouw Poké-ballen. Buitengewoon vermakelijk spelletje dat Pokémon.

N1 Score: 8.5

+

-

Gekoppelde games

Pokemon Leaf Green (Game Boy Advance)