[Review] Geschreven door Gebruiker 3182 op 2005-02-25 09:36:01

Hamtaro: Rainbow Rescue review

Na de succesvolle serie op de TV is het natuurlijk tijd voor een spel. Hamtaro en co beleven in dit nieuwe deel een kleurrijk avontuur. Intro: Het begint allemaal als Bijou een regenboog ziet en dit wil laten zien aan Hamtaro en Oxnard. Ze hoeft niet ver te zoeken en ze vind hen al snel, ze waren aan het wachten op Boss. Ze gaan snel weer richting de regenboog en kunnen er maar heel even van genieten omdat de regenboog in één keer verdwijnt! Boss komt aan op de ontmoetingsplek en er valt iemand plotseling vanuit de lucht precies op Boss! Hamtaro en Oxnard horen de knal en gaan kijken wat er aan de hand is. Eén keer aangekomen zien ze Boss aan de andere kant van de rivier liggen. Je moet daarvoor snel een boomstam vinden die makkelijk te vinden is. Maar wat nou? Je kan de boomstam niet optillen omdat je maar met 2 man bent! Snel moet je weer terug rennen naar Bijou om haar te vragen om mee te helpen tillen. Je tilt snel de boomstam op met je maten en gaat richting de rivier. Dit geeft al een hint van waar het spel om draait, teamwork. Je komt in het spel vaak plekken voor waar je een X aantal hamsters voor nodig hebt.

Maar nu weer verder met het verhaal. Nu ze bij Boss en die vreemde knaap die uit de lucht gevallen was zijn zien ze dat ze beide bewusteloos zijn. Snel nemen ze hun mee naar het clubhuis. Eén keer in het clubhuis wordt die vreemde knaap al snel wakker en verteld dat hij “Rainbow Land’s big star is, zijn naam is Bo! Alleen moet Bo nu weer snel naar huis toe. Buiten toen hij op het punt was om te gaan verteld hij dat hij regenbogen kan maken met zijn…paraplu! Hij kan over die regenbogen heen lopen en zo weer naar Rainbow Land gaan. Al snel merkt Bo dat alle 7 kleuren weg zijn van de paraplu en je kan nu zo ong. wel raden wat we gaan doen in dit spel, alle 7 kleuren vinden in 7 objecten! Eerste halte is een sinasappel vinden in Sunny Peak. Gameplay Gameplay is in elk spel een belangrijk onderdeel, je kan niet zonder een goede gameplay. Gek genoeg kan ik, een vent van 16 jaar me heel erg inleven in dit spel, dus dat maakt het sowieso al een topper. Zoals ik net al zei draait het hele spel om teamwork met je vrienden die je onderweg vind, je begint met 2 personen in je team en dit aantal wordt veel meer. Op sommige punten moet je mini-games doen om verder te komen in het spel, en je krijgt daarbij ook nog is punten waar je stickers van kan halen (100 punten voor 1 sticker). Er kan trouwens maar 1 persoon tegelijk een mini-game doen, en er is er ook maar 1 geschikt voor. De controls zijn ook heel erg simpel, A is voor action commands voor zoals wortels uit de grond trekken of boomstammen op tillen, maar ook de simpelste dingen zoals tegen iemand praten. De B knop is alleen voor het rennen. Ook wat leuk is dat je tegen bijv hekken en sommige muren op kan klimmen en zo weer in een ander gebied te komen. Verder is dit alles wat ik kan vertellen over de gameplay.
Graphics Grafisch gezien ziet dit spel er heel erg goed uit voor de GBA (SP). Vooral de effecten en de omgeving doen het hem. Overal zie je mooie kleurrijke werelden met bloemetjes. Op sommige plekken zie je hekken staan waar je op kan klimmen, en je kan vanaf daar bijv een stad zien liggen. Natuurlijk zie je geen auto’s rijden in die stad maar vind ik dat ze er alleen al aandacht aan hebben besteed al goed. Vooral wat me boeit in dit spel is dat je tegen dingen kan op klimmen en dan ook weer in andere omgevingen kan kijken. Een goed spel qua graphics dus.
Geluid Qua geluid is dit spel ook weer erg leuk alleen vind ik dat er weinig “andere” melodietjes in zitten, het is bijna allemaal hetzelfde soort muziek. Natuurlijk hebben ze het liedje wat iedereen zowat al kent van de Hamtaro tv-series erin gedaan wat je altijd bij de intro hoort. Overal vrolijke deuntjes die makkelijk te onthouden zijn en waar je je niet kan aan irriteren. Ook de kwaliteit ervan is heel erg goed als je het mij vraagt.
Conclusie Als je er van houdt is dit de game voor jou om te spelen. Het spel heeft grote werelden waar veel interactiviteit in is. Als je alleen al kijkt naar de grafische kwaliteiten en naar het geluid is het spel al een “must-buy” ALS je er van houdt. De mini-games zijn erg leuk om te doen en soms echt niet makkelijk, het is niet zo dat een kind van 5 het spel ook nog kan uitspelen. Alles bij elkaar is het een leuk spel om te doen, en ben je er we even zoet mee. Alleen heb ik soms nog wel een beetje dat ik verdwaald ben als ik het spel een tijdje niet heb gespeeld. Een leuk spel als je er van houdt, anders is het de volle 45 euro niet waard.

N1 Score: 7.5

+

-

Gekoppelde games

Hamtaro: Rainbow Rescue (Game Boy Advance)