[Review] Geschreven door Michiel op 2005-03-07 17:40:12

Inleiding + Gameplay.

Afgelopen vrijdag ging ik voor een middagje langs Nintendo Benelux om wat nieuwe DS titels te checken. Helaas pakte dit wat anders uit, aangezien er een ietwat gelimiteerd arsenaal aan games beschikbaar was. Met in mijn achterhoofd Yoshi, Nintendogs en Polarium werd ik toch `teleurgesteld` met Spider-Man, Zoo Keeper, Mr Driller Spirits, Feel the Magic en de demo’s van Mario, Wario en Metroid. Vol goede moed begon ik met gamen, en in het bijzonder met Zoo Keeper, waardoor je nu kunt “genieten” van deze review.

Geen idee. Na Wario, Spider-Man en Metroid kort te hebben gespeeld stak ik de cartridge van Zoo Keeper in de achterste slot. Als je voor vrijdagmiddag had gevraagd wat voor soort game Zoo Keeper was dan had ik met een mond vol tanden gestaan. Ik had al wel van het spel gehoord, en dat het een puzzle-game was wist ik dan ook nog wel, maar veel verder zou ik niet zijn gekomen. Ik begon dus zonder ook maar enig idee van wat ik er van kon verwachten, en na het bekende opstartdeuntje te hebben gehoord, op A rammend het intro te hebben doorlopen en nog een slok koffie te hebben genomen kwam ik in het hoofdmenu. Deze is zowel met het touch-screen als met de D-Pad/A te besturen, maar echt veel bijzonders is dit niet. Op naar de gameplay en de verschillende modi. Simpel maar doeltreffend. Bovenstaand zinnetje vat eigenlijk het gehele stukje wat ik nu ga tikken samen. Zoo Keeper is namelijk Mr Simple himself. Mocht je het spelletje Bejeweled van MSN nog niet kennen, dan zal ik nu even in het kort wat vertellen over Zoo Keeper, wat namelijk nagenoeg hetzelfde speelt als Bejeweled. Je krijgt een veld met allemaal symbolen, in dit geval verschillende dieren, op het onderste scherm te zien. Vervolgens moet je een rij van 3 of meer van dezelfde dieren maken, wat je doet door met je stylus steeds twee dieren van plaats te laten verwisselen. Hoe meer symbolen op rij, hoe meer punten. Het klinkt misschien saai, maar geloof me als ik dit zeg, het is enórm verslavend.
[url=http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev002.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev002.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] [url=http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev003.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev003.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] Klik voor vergroting.
Echt uitgebreid is het spel jammer genoeg niet. Je hebt in totaal 4 modi, te weten Normal Mode, Quest Mode, Tokoton 100 en Time Attack Mode. Hieronder even een korte uitleg van alle vier de modi. [*]Normal Mode. De naam zegt het eigenlijk al, de Normal Mode is gewoon een standaard potje Zoo Keeper. Je speelt zo lang als je dat zelf wilt, totdat je tijd op is. In het begin een erg makkelijke mode, maar naarmate je verder komt in het spel wordt het steeds lastiger. Het enige nadeel van de Normale Mode is dat het eigenlijk altijd hetzelfde spelletje is. Ook duurt het voor mij net wat te lang voordat het een uitdaging begint te worden. [*]Quest Mode. De Quest Mode stelde mij toch ietwat teleur. Ik hoef echt geen schokkende verhaallijn te hebben, maar wat de mode je nu voorlegt is gewoon jammer. Je moet namelijk, in opdracht van de directeur van de dierentuin, een aantal missies voltooien. Denk hierbij aan het vangen van alleen maar dezelfde symbolen/dieren, zonder daarbij té veel andere dieren te vangen. Hierin kunnen natuurlijk allemaal variaties worden aangebracht, maar het was voor mij niet genoeg om te blijven boeien.
[url=http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev004.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev004.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] [url=http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev005.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev005.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] Klik voor vergroting.
[*]Tokoton 100. Tokoton 100 was voor mij een aangename verrassing. In feite is het niks meer dan een variant op de Normal Mode, maar wel leuk voor de afwisseling. Ook ditmaal is het de bedoeling om drie of meer dieren op rij te krijgen, maar wanneer je 100 van dezelfde dieren hebt gevangen ga je een level omhoog. Zo gebeurt het dat je, na een tijdje normaal gespeeld te hebben, opeens 5 of 6 levels omhoog schiet. Het wordt dan in één keer een stuk moeilijker, wat de gameplay alleen maar ten goede komt. [*]Time Attack Mode. In de Time Attack Mode moet je binnen 6 minuten zoveel mogelijk punten behalen. Het lijkt erg suf, maar mocht je een beetje competetief ingesteld zijn, dan is het zeker een leuke bezigheid om je oude record te proberen te overtreffen.

Graphics, Geluid en Conclusie.

Graphics en geluid. Tot nu toe ben ik niet tevreden over de graphics van DS games. Alleen Super Mario 64 DS ziet er echt mooi uit, daar waar de rest van de launch titels eerder een idee geven van een opgevoerde GBA game. Oke, dit is misschien een beetje overdreven, maar zodra je Zoo Keeper gespeeld hebt snap je wel waar ik het over heb. Het menu is gewoon erg standaard, en ook de actie wordt erg simpel weergegeven. Niks geen speciale effecten of 3D menu’s, nee, Zoo Keeper is lekker ouderwets 2D. Op zich niks mis mee, het maakt de game niet minder goed speelbaar, maar jammer is het wel als je kijkt naar de capaciteiten van de DS. Het geluid vind ik dan wel weer aardig. Grappige, afwisselende deuntjes die totaal niet storend zijn tijdens het spelen. Wel werd ik op een gegeven moment een beetje gek van het piepje dat je hoort wanneer je 3 of meer dieren op een rij hebt.

[url=http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev006.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev006.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] [url=http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev007.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/ZooKeeperRev007.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] Klik voor vergroting.
Conclusie. Zoo Keeper is een typisch voorbeeld van een spel wat even snel in elkaar is gezet voor de launch. Gelukkig is het spel niet slecht. Sterker nog, ik wist me erg goed te vermaken met Zoo Keeper. Mocht je een fan zijn van het spel Bejeweled, dan is Zoo Keeper zeker een aanradertje. Helaas gaat het spel wel voor €44.95 over de toonbank, iets wat ik gewoon veel te veel vind. Mocht je Zoo Keeper dus in de budgetbakken zien liggen, dan zou ik hem zeker even een kans geven!

N1 Score: 7.2

+

-

Gekoppelde games

Zoo Keeper (Nintendo DS)