[Preview] Geschreven door Hans op 2005-03-11 19:50:17

Touch! Kirby's Magic Paintbrush

Een van de belangrijkste functies van de Nintendo DS is toch wel het touch screen. Daarom zien veel gamers ook graag spellen die daadwerkelijk gebruik maken van dit tweede scherm. Touch! Kirby’s Magic Paintbrush is hier een perfect voorbeeld van. Hoe in dit nieuwe avontuur van de geliefde roze bal het touch screen wordt gebruikt en wat men van deze game kan verwachten lees je in deze impressie..

Door met je stylus over de character heen te bewegen schiet Kirby naar voren. Vervolgens is het aan jou om Kirby door de levels heen te leiden. Dit doe je door met de penseel een regenboog te tekenen, waar Kirby dan overheen rolt. Deze lijn verdwijnt al na een paar seconden, dus je moet goed op blijven letten. Ook kan de magische verf op raken wanneer de speciale meter leeg is. Ook is het mogelijk om een muur te tekenen. Dit gebruik je wanneer Kirby in een andere richting gestuurd dient te worden. Tevens kun je de snelheid van Kirby verhogen door een looping te tekenen met je stylus. Op dezelfde manier kun je vijanden slopen, je kegelt ze dan als het ware omver. Hetzelfde effect als bij bowlen dus.
Kirby staat ook bekend om zijn vermogen om vijanden op te zuigen en zo hun krachten te absorberen. Zo kon Kirby in eerdere games transformeren in een zwaardvechter, een tornado of zelfs een chef kok. Ook in Magic Paintbrush transformeert de roze bal er weer op los. Alleen is er dit keer een verschil. In de eerdere Kirby games zweefde je rond in de levels, een aspect dat de serie zo populair maakt bij veel gamers. In dit spel rol je echter door de verschillende werelden. Toch kun je nog steeds de krachten van vijanden overnemen en deze in je voordeel gebruiken. Want wat is een Kirby game zonder de mogelijkheid om vijanden op te zuigen? De stylus rage [img]http://www.m-gaming.nl/files/TouchKirbyStylus.jpg border=1 align=right[/img]Hoewel de Nintendo DS zelf al met een stylus geleverd wordt, krijg je bij een aantal spellen een gratis, speciaal ontworpen stylus. Zo voegt Namco bij haar game Pac-Pix een gele stylus toe, waaraan een Pac-Man poppetje bovenop bevestigd is, en ook Egg Monsters Heroers van Square-Enix wordt geleverd met een opmerkelijke stylus. Er lijkt dus een nieuwe rage te ontstaan in Japan, de stylus rage. En ook Kirby’s Magic Paintbrush mag niet ontkomen aan deze rage. En eigenlijk is dit zo gek nog niet, want in het spel bedien je Kirby met een verfkwast. De stylus is dus de verfkwast! Toch heeft Nintendo niet gekozen voor een stylus in de vorm van een penseel, maar voor een ‘gewone’ stylus in roze uitvoering. Of de stylus ook bij de Europese versie geleverd wordt is nog maar de vraag, maar het zou wel leuk zijn. Conclusie Touch! Kirby’s Magic Paintbrush zal samen met Yoshi’s Touch & Go dé Nintendo DS titel zijn die optimaal gebruik maakt van het touch screen. Jij hebt de controlle over de penseel, jij bepaalt zelf welke kant Kirby op gaat. Dit zorgt ervoor dat de meeste mensen de levels meerdere keren willen spelen, zodat de replay waarde aanzienlijk hoger ligt. Want dat wordt over het algemeen beschouw als het grootste minpunt bij Kirby spellen, de games zijn te snel uitgespeeld. Een frisse start op een nieuw platform, zoals de Nintendo DS, kan hier verandering in brengen. We hopen dus dat Magic Paintbrush lang genoeg is om het een top game te maken. Het is nog niet bekend wanneer het spel in Europa wordt uitgebracht. In Japan kunnen ze in ieder geval vanaf 24 maart van deze nieuwe Kirby game genieten.

Gekoppelde games

Kirby: Power Paintbrush (Nintendo DS)