[Review] Geschreven door Gebruiker 3182 op 2005-03-15 20:12:38

Polarium review

Als ik zeg dat ik Polarium voor de DS heb zeggen de meeste mensen “polari wattes?”. Nu ga ik er wel vanuit dat jullie als bezoekers van M-Gaming wel weten wat voor soort spel polarium is. Maar voor de nog onwetende mensen heb ik deze review getikt.

Inleiding: Op het eerste gezicht leek dit me een beetje een saai spel en ik wist ook niet echt wat ik er van kon verwachten toen ik hem voor het eerst in mijn DS’je deed. Ik wist alleen wel dat dit slechte beeld snel kon veranderen naar een positief beeld van het spel omdat het al zoveel goede cijfers heeft gehaald bij andere bladen/sites, en soms nog wel beter dan de rest van de launch games. Gameplay Het spel is erg makkelijk te beschrijven, simpel maar briljant. Dit is eigenlijk precies dezelfde beschrijving van Tetris die wij maar al te goed kennen. Maar is Polarium net zo geschiedenisschrijvend als Tetris? Nee, het spel is daar toch wat te moeilijk voor in vergelijking met Tetris en het wordt al snel saai, het is meer een spel wat je eventjes erbij pakt, half uur tot drie kwartier op één puzzel zit te frustreren en dan weer weg legt. Een quote van iemand die ik ken over het spel: “het is zo klote dat het vet is”, wat ik dus ook precies de goede omschrijving ervoor vind. Maar waarom praat ik in godsnaam over de vergelijking tussen Polarium en Tetris als het eigenlijk over de gameplay van het spel moet gaan? Naja, dan zal ik nu maar echt gaan praten over de gameplay.
[url=http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS006.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS006.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] [url=http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS005.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS005.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] Klik voor vergroting.
Veel mensen weten niet eens, net zoals voorheen ik, wat je moet doen met Polarium. Het is eigenlijk heel simpel. Je moet de zwarte of witte blokjes veranderen in dezelfde kleur als de rest van de horizontale rij door één lijn te trekken, je kan niet twee lijnen trekken. Als je klaar bent met het trekken van de lijn, wat uiteraard alleen met het touch-screen kan, moet je op het punt drukken waar je geëindigd bent, dan zullen de kleuren van de blokjes veranderen waar je een lijn overheen hebt getrokken. Dan verdwijnen de blokjes die in een horizontale rij met dezelfde kleur zaten, en blijven de blokjes over van een rij(en) die niet allemaal dezelfde kleur heeft, wat dus niet goed is. Om de puzzel helemaal op te lossen moet je alles in één keer doen. Het spel heeft ook nog een challenge mode waar er steeds rijen op elkaar vallen en je deze allemaal zo snel mogelijk moet weg spelen. Leuk voor even maar je kapt er al snel mee. En ja, wat kan ik er nog meer over vertellen? Eigenlijk niks meer, daarom nu verder naar het volgende punt. Graphics Ik kan nu wel zeggen dat het gewoon een bagger spel is qua graphics maar dat is bij dit spel eigenlijk niet van toepassing. Zoals ik al eerder zei: “simpel maar briljant”. De manier hoe alles eruit ziet in bijvoorbeeld het menu past ongelofelijk goed bij het spel. Alles ziet er ook zwart-wit uit, net zoals de blokjes in het spel dus, er is niet één ding in dit spel wat een andere kleur dan dit heeft. Als ik het door het oogpunt van graphics zie dan zou ik dit een laag cijfer moeten geven, maar omdat alles er zo passend uitziet zal ik dit ook een redelijk cijfer geven wat je natuurlijk zometeen op het eind van de review ziet.

Sound, Multiplayer, conclusie en natuurlijk de cijfers

Sound Dit vind ik toch het grote minpunt van het spel. Het spel kent namelijk maar (geloof het of niet) één muziekje! Dit is in het geval van Tetris niet zo erg omdat het ook goede en mooie muziek is, maar dat is dus met Polarium niet zo. Het is niet een spetterende soundtrack maar een heel rustgevend muziekje, maar waarvan je toch na een tijdje het geluid door uitdoet. Ik lieg nu wel een beetje, want er zitten er namelijk 2 in, ook nog een nerveus muziekje in de challenge mode. Een van de grootste minpunten van het spel dus, maar wat ik er wel even bij moet zeggen is dat de kwaliteit wel goed is, geen geruis of gekraak.

[url=http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS003.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS003.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] [url=http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS004.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS004.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] Klik voor vergroting.
Multiplayer Gelukkig heb ik vandaag het spel nog even in multiplayer kunnen doen voor dat ik deze review ging schrijven. Ik had het gister al is geprobeerd maar toen ging het mis, omdat de download play nogal vreemd in elkaar zit. Als je namelijk in het menu komt kun je tussen Challenge, Puzzles, Versus en Lounge kiezen. Ieder normaal mens denkt natuurlijk om multiplayer te doen naar versus te gaan. Ik zet dus leuk versus aan en een klasgenoot download play, en wat gebeurd er? Niks! Ik denk dus, huh, is dit spel dus echt wel download play? Ik wist het eigenlijk wel zeker omdat ik wist dat je een demo kan downloaden van iemand met Polarium. Wat je dus wel moest doen na even kijken in de handleiding is naar Lounge gaan, en daar Wireless Link kiezen. Daar kan je de demo verzenden en zelf gemaakte puzzels versturen wat je bij het onderdeel Puzzles kan doen. Als de demo eenmaal verzonden is kan je multiplayer doen met elkaar. Nu (eindelijk) een beschrijving van de multiplayer. Je start allebei met een lege en een volle helft blokjes op (komen te) staan. Als je een rij weg speelt (het maakt hier niet uit of het verticaal of horizontaal is) gaat die over naar je tegenspeler op zijn of haar lege vlak. En wie dus op een gegeven moment zijn hele vlak leeg heeft en de ander het vlak helemaal vol heeft staan met blokjes verliest die. Het gaat er dus om dat je al je blokjes weg speelt naar je tegenspeler.
[url=http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS001.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS001.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] [url=http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS002.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PolariumDS002.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] Klik voor vergroting.
Conclusie: Een erg leuk spel die een pittige moeilijkheidsgraad heeft voor een lage prijs. Versus is alleen maar leuk voor even, maar de demo overzetten is toch wel een heel leuk idee zodat mensen het spel een beetje beter kunnen kennen. Ook al is het geluid een beetje jammer, dit spel blijft een echte topper. Als je een keer geld over hebt is dit echt een spel wat je moet halen. Ik zit nu op 78% en kom op het moment niet meer verder omdat ze zo erg moeilijk zijn, maar toch blijft het leuk.

N1 Score: 7.8

+

-

Gekoppelde games

Polarium (Nintendo DS)